Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 02

Žemės nuosavybės atkūrimas paspartės

Šiemet turėtų gerokai greičiau judėti nuosavybės teisių į žemę Palangoje atkūrimo procesas. Planuojama, kad žemę Palangoje šiemet turėtų atgauti apie 400 asmenų.
Žemę Palangoje šiemet turėtų atgauti apie 400 asmenų.
Žemę Palangoje šiemet turėtų atgauti apie 400 asmenų. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Savivaldybė patvirtino bendrąjį planą ir sklypo Nemirsetoje detalųjį planą, kur suprojektuota virš 400 sklypų. Jie pagal eilę bus grąžinti 400-tams žmonių, Iš viso eilėje laukiančių žemės Palangoje yra 860“, – sakė Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Žemės tvarkymo departamento direktorė Levita Petrauskienė.

Palangos savivaldybei pasiūlytos kitos laisvos teritorijos, kurios padarius detalųjį planą galėtų atitekti žemių laukiantiems gyventojams. Klaipėdos apskrities viršininko administracija pasiūlė rengti Būtingėje esančios 50 ha teritorijos detalųjį planą.

Anot administracijos atstovų, šiemet gražinimo procesas turėtų gerokai paspartėti. Šiuo metu Palangoje nuosavybės teisė į žemę atkurta tik kiek daugiau kaip pusei norinčiųjų, tikimasi, kad šiemet šis rodiklis sieks 80 proc.

Klaipėdoje nuosavybė grąžinta kone visiems. Žemės gražinimas dar šiemet turėtų būti baigtas ir Šilutės mieste, nes reikiami detalieji planai jau parengti. Visuose Klaipėdos apskrities miestuose teisė į žemės nuosavybę atkurta dviem trečdaliams asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius