-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 23

Žemės ūkio ministerija dėl sulaikyto laivo kreipėsi į Europos Komisiją

Žemės ūkio ministerija dėl Barenco jūroje Rusijos sulaikyto žvejybinio laivo „Jūrų vilkas“ kreipėsi į Europos Komisiją.
„Jūros vilkas“
„Jūrų vilkas“ / Žemės ūkio ministerijos nuotr.

„Po to, kai Užsienio reikalų ministerija išsiuntė notą Rusijos ambasadai Lietuvoje, mes savo ruožtu informavome Europos Komisijos jūrų reikalų ir žuvininkystės direktoratą. „Jūrų vilkas“ žvejodamas nekirto Rusijos sienos, tą patvirtino palydovinės nuotraukos. Šiuo metu aiškinamės situaciją, ketiname nuodugniai ištirti visas aplinkybes ir sužinoti, kodėl Rusijos tarnybos per prievartą nuplukdė laivą į Murmansko uostą“, – pranešime sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Ministrės patarėja Jolanta Butkevičienė BNS teigė, jog direktoratas paprašė papildomos informacijos apie laivo sulaikymą.

Lietuvos URM pirmadienį Rusijai išsiuntė notą, kurioje reiškiamas protestas dėl neteisėtų Rusijos pareigūnų veiksmų ir reikalaujama nedelsiant paleisti laivą ir jo įgulą.

„Direktoratas paprašė mūsų informacijos, ir dabar rengiame detalią informaciją apie laivo sulaikymą. Iš direktorato pusės tikimės tarpininkavimo, sprendžiant šią problemą“, – BNS teigė J.Butkevičienė.

Žemės ūkio ministerija pirmadienį patvirtino, kad palydovinės sistemos duomenys rodo, jog „Jūrų vilkas“ žvejojo ir buvo sulaikytas tarptautiniuose vandenyse. Tuo metu Rusijos atstovai pareiškė, kad jis žvejojo Rusijos ekonominėje zonoje ir todėl gali būti konfiskuotas, o kapitonui gresia administracinė atsakomybė.

Lietuvos URM pirmadienį Rusijai išsiuntė notą, kurioje reiškiamas protestas dėl neteisėtų Rusijos pareigūnų veiksmų ir reikalaujama nedelsiant paleisti laivą ir jo įgulą.

„Jūrų vilkas“ buvo sulaikytas praėjusį penktadienį – anot Lietuvos pareigūnų, laivo kapitonas buvo nušalintas jėga, įgula sulaikyta, o laivas nuplukdytas į Murmansko uostą. Lietuvos laivo įguloej buvo 28 žmonės, trys iš jų – Lietuvos piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius