Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 15

Žemės ūkio ministerijos darbuotojai šimtmetį atšventė su šokiais ir alkoholiu

Ketvirtadienį Žemės ūkio ministerija minėjo įkūrimo šimtmetį. Oficialiu renginiu ministerijos salėje šventė neapsiribojo. Nors vakarop ministerijos fojė languose buvo tamsu, o pagrindinio įėjimo durys užrakintos, 15min skaitytojai pranešė, kad ministerijoje vyksta neliūdnas vakarėlis.

15min žurnalistai nuvyko į ministeriją ir pamatė, kad joje šimtmetis minimas taip lyg valdžioje būtų ne blaivininkai.

Į vakarėlį patekti teko per šoninį įėjimą į ministeriją. Fojė buvo išstatyti užkandžių stalai, pro šalį vinguriavo alaus taurėmis nešini baliauninkai. Vienas jų – Seimo Kaimo reikalų komiteto narys, „valstietis“ Aurimas Gaidžiūnas.

Pagrindinė šventė ir šokiai vyko ministerijos pašonėje įsikūrusios kavinės „Bernelių užeiga“ patalpose. Čia jau niekas neslėpė, kad vakarėlis ne be alkoholio.

Žemės ūkio ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Martynas Žilionis neapsidžiaugė pamatęs, kad vakarėlis sulaukė žiniasklaidos dėmesio.

Jis nutarė telefone parodyti, o ne papasakoti, ką švenčia ministerijos darbuotojai. Tačiau į šventę įleisti neatsisakė.

M.Žilionio teigimu, oficialus šimtmečio renginys ministerijos salėje vyko nuo 16 val., o paskui esą pačių darbuotojų lėšomis surengtas vakarėlis.

Klausiamas, ar jame vartojamas alkoholis, M.Žilionis išsisukinėjo. Ministerijos specialisto teigimu, po darbo valandų tarnautojams nedraudžiama atsipalaiduoti. Tačiau 15min žurnalistas fiksavo, kad alkoholis buvo vartojamas ne tik kavinėje, bet ir ministerijos patalpose.

VIDEO: Žemės ūkio ministerijoje – trankus vakarėlis su šokiais ir alkoholiu

Ar tikrai už šventę, maistą ir gėrimus ministerijos tarnautojai mokėjo patys, kol kas patikrinti nepavyko. Tarp ministerijos vykdomų viešųjų pirkimų išlaidų šventei aptikti nepavyko. Tačiau kol kas ministerija viešai skelbia tik pirmojo šių metų pusmečio mažos vertės pirkimus.

Vėliau feisbuke M.Žilionis dar nurodė, kad ketvirtadienį ministerijos darbuotojai šventė ne tik šimtmetį, bet ir artėjančias Kalėdas. Jo teigimu, kad nereikėtų po mėnesio dar kartą vakaroti.

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga alkoholio vartojimu klausimu dėjosi esanti labai griežta. Jai laimėjus Seimo rinkimus parlamente buvo uždrausta prekyba alkoholiu, gėrimus uždrausta atsinešti ir Seimo rūmų svečiams.

Dėl to kartą dovanų neštą vyną prie Seimo apsaugos teko palikti net vienos užsienio šalies ambasadoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius