Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 27 /12:08

Žemės ūkio ministerijos pertvarkos metu darbo neteks 37 valdininkai

Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM) dėl planuojamos pertvarkos darbo turėtų netekti 37 valdininkai. Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sako, kad po pertvarkos ministerija turėtų sutaupyti apie 60 tūkst. eurų per mėnesį, kurie bus skirti likusių darbuotojų atlyginimų didinimui.
Žemės ūkio ministerija
Žemės ūkio ministerija / Mato Miežonio / 15min nuotr.

B.Markausko teigimu, pertvarka buvo derinta su ministerijos profsąjunga, nors ji jai ir nepritaria.

Ministerijoje šiuo metu yra 343 etatai, po keturis mėnesius truksiančios pertvarkos liks 290 etatų. Dabar ministerijoje dirba 327 darbuotojai, nes 16 etatų – neužimti, todėl darbo neteks 37 žmonės.

„Reforma nėra pati įdomiausia ir geriausia tema. Ji daroma, nes yra tam pasirengta ir tam yra būtinybė“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė B.Markauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bronius Markauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bronius Markauskas

Anot jo, reforma daroma, nes jaučiamas politinis palaikymas – viešojo sektoriaus struktūros pertvarka yra viena pagrindinių šios Vyriausybės užduočių.

„Valstybės tarnyba darosi nekonkurencinga. Tai parodo mūsų pastaruoju metu organizuojami konkursai. Šiandien atlyginimai, ypač kalbant apie žemesnės grandinės specialistus, yra nekonkurencingi. Papildomo fondo iš biudžeto laukti būtų naivu. Manau, kad viena iš svarbiausių (pertvarkos –BNS) priežasčių, kad būtų įmanoma didinti žmonėms atlyginimus“, – tvirtino B.Markauskas.

Ministerijos darbuotojų profsąjungos vadovė Edita Viešchnickienė žurnalistams tvirtino, kad pertvarkos metu vadovaujančias pareigas užimantys darbuotojai beveik nenukentės.

„Noriu pabrėžti, kad profsąjunga tokiai reorganizacijai nepritaria. Nors ministerija sako, kad naikina departamentų vadovų ir pavaduotojų pareigybes, tačiau iš tikrųjų jie liks ministerijoje tik bus pervadinti į patarėjus“, – kalbėjo E.Viešchnickienė.

Jos teigimu, iš 37 atleidžiamų darbuotojų daugiausiai bus iš žemesnės grandies specialistų. Be to, profsąjungos nuomone, nėra būtina keisti ministerijos struktūrą.

„Ar visos funkcijos bus sudėtos į naują struktūrą? Pradžioje turėjo būti peržiūrėtos visos funkcijos ir atsisakyta laisvų etatų“, – tvirtino E.Viešchnickienė.

ŽŪM darbuotojų profsąjunga vienija 125 darbuotojus – didžioji jų dalis yra specialistai. E.Viešchnickienė teigė, kad derybose su ministerijos vadovybė profsąjunga atliko darbo tarybos funkciją, todėl atstovavo visų darbuotojų interesams.

B.Markauskas kalbėjo, kad ministerija ketina nusamdyti konsultantus, kurie padės atleistiems darbuotojams rasti naujus darbus.

Ministerija vykdys vidinę atranką

Žemės ūkio ministerija per ateinančias kelias savaites ketina vykdyti vidines atrankas, kad iš esamų darbuotojų pasirinktų žmones, dirbsiančius naujoje ministerijos struktūroje.

Esami darbuotojai į naujai kuriamas vietas galės pretenduoti pagal turimas valstybės tarnybos kategorijas, todėl žemesnes kategorijas turintys darbuotojai negalės pretenduoti į aukštesnės kategorijos reikalaujančias pareigybes.

E.Viešchnickienės teigimu, dėl tokio atrankos būdo daugiausiai atleistų darbuotojų ir bus žemesnės grandies specialistai.

B.Markauskas kalbėjo, kad ministerija ketina nusamdyti konsultantus, kurie padės atleistiems darbuotojams rasti naujus darbus.

Žemės ūkio ministerijoje po pertvarkos vietoje 3 savarankiškų skyrių ir 37 departamentų liks 22 skyriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius