-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 02 /16:39

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas pasitraukė, bet tebedirba

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę žadėjo žemės ūkio ministro Broniaus Markausko atsistatydinimo pareiškimą prezidentei Daliai Grybauskaitei įteikti vos grįžęs iš komandiruotės Moldovoje. Tačiau trečiadienį susitikęs su prezidente premjeras to nepadarė.
Bronius Markauskas
Bronius Markauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po B.Markausko viešo atsistatydinimo jau praėjo savaitė, o jis, kaip dirbo, taip ir dirba žemės ūkio ministru.

Pagal įstatymus, atsistatydinti nusprendęs ministras apie tai raštu turi pranešti premjerui. Tuomet premjeras privalo pareiškimą teikti valstybės vadovei.

„Ministras Pirmininkas ne vėliau kaip per 5 darbo dienas šį ministro atsistatydinimą teikia Prezidentui“, – aiškiai ministrų atstatydinimo tvarką numato Vyriausybės įstatymas.

Ar ministras dar gali eiti pareigas laikinai, pagal įstatymus, sprendžia valstybės vadovė. Ji gali atsistatydinusiam ministrui pavesti eiti pareigas iki tol, kol bus paskirtas naujas ministras.

Tačiau šį kartą ne viskas vyksta taip, kaip surašyta įstatymuose. Ketvirtadienį turėtų būti paskutinė diena S.Skverneliui pateikti prezidentei B.Markausko atsistatydinimą.

Gera proga tai padaryti buvo trečiadienį, per tradicinį S.Skvernelio ir D.Grybauskaitės darbinį susitikimą.

Tačiau prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė 15min patikino, kad prezidentė trečiadienį negavo nei teikimo skirti naują teisingumo ministrą, nei B.Markausko atsistatydinimo pareiškimo.

Premjero S.Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas trečiadienį nerado laiko paaiškinti tokio delsimo aplinkybių.

Jau teiks naują kandidatą?

Po Vyriausybės posėdžio, kaip rašo BNS, pats premjeras žurnalistams pareiškė, kad kitą savaitę prezidentei jau pateiks naujo žemės ūkio ministro kandidatūrą.

„Pirmadienį pateiksiu bent vieną pavardę tikrai, o ar antrą pateiksiu, dar negaliu pasakyti“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio teigė S. Skvernelis, vėliau patikslinęs, jog kalba apie žemės ūkio ministrą.

Pasak premjero, be kita ko, naujasis ministras turės siekti vienodų Europos Sąjungos išmokų žemdirbiams.

„Turės maksimaliai siekti, kad nebūtų diskriminacijos pagal įstojimo į ES laiką, kad tiesioginės išmokos būtų vienodos nepriklausomai nuo to, kada kokia valstybė įstojo į ES. Tai labai svarbu“, – sakė premjeras.

Prieš savaitę S.Skvernelis sakė, kad keletą darbų besitraukiantis ministras B.Markauskas dar nuveiks, o jis teikimą dėl atsistatydinimo prezidentei D.Grybauskaitei įteiks grįžęs iš komandiruotės.

Nuo kada B.Markauskas liks tik Seimo nariu, S.Skvernelis svarstyti praėjusią savaitę nesiėmė, bet pats prasitarė siūlysiantis, kad B.Markauskas ministru nebebūtų tik nuo birželio 1 dienos.

B.Markauskas apie atsistatydinimą viešai pranešė lygiai prieš savaitę. Tuomet jis sakė, kad trauktis nusprendė dėl trijų priežasčių – buvo paliesta jautriausia sritis: jo šeima ir artimieji – tam jis nebuvo pasiruošęs, antras dalykas – sudėtinga dirbti tokioje situacijoje po prezidentės nepasitikėjimo. Trečias dalykas, anot B.Markausko, tai noras sulaukti teisėsaugos institucijų vertinimo. Esą jam buvo svarbu, kad nebuvo aptikta rimtų pažeidimų.

Tiesa, ar atsistatydinimo pareiškimą B.Markauskas tuomet tik išdėstė žiniasklaidai, ar įteikė ir raštu premjerui, liko neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius