Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 22

Žemės ūkio viceministrė Živilė Pinskuvienė: „Mano kvalifikacija – kelių ir miestų statyba“

Antradienį pirmą darbo dieną žemės ūkio viceministrės kėdėje praleidusi Darbo partijos narė Živilė Pinskuvienė 15min.lt teigė, jog stengsis nenuvilti ja pasitikėjusio partijos kolegos, ministro Vigilijaus Juknos, kuris jai davė šansą. Socialdemokratai susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ir ūkio ministras Evaldas Gustas jos į savo komandas priimti nepanoro.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Darbo partija ilgai rūpinosi, į kokį postą pasodinti Darbo partijos vicepirmininko, sostinės vicemero Jono Pinskaus sutuoktinę, kuri Konstitucinio Teismo buvo pašalinta iš Seimo dėl įtarimų papirkinėjus rinkėjus. Vėliau J.Pinskuvienė įtarimų atsikratė.

Priėmė itin tyliai

Širvintų rajono savivaldybės tarybos narę Ž.Pinskuvienę, kuri itin troško aktyvesnės veiklos, „darbiečiai“ pirma bandė pasodinti greta susisiekimo ministro socialdemokrato R.Sinkevičiaus, tačiau šis pareiškė, kad jam pavaduotojų užtenka, ir leido suprasti, kad šioms pareigoms jai pritrūktų kompetencijos. „Jos anketoje jokių įrašų, kad būtų dirbusi ar turėjusi sąsajų su transporto sritimi, neradau", – gegužę sakė jis.

Šios Darbo partijos atstovės savo komandoje nepanoro matyti ir ūkio ministras E.Gustas. Ūkio ministro argumentas – Ž.Pinskuvienė nesusidorotų su jo užduotimis. Galiausiai Ž.Pinskuvienę priglaudė saviškių – Darbo partijos, atstovo V.Juknos vadovaujama Žemės ūkio ministerija.

Ž.Pinskuvienė į viceministrės postą buvo priimta itin tyliai. Žemės ūkio ministerija apie tai nepranešė nė žodžio, tik tarp viceministrų ministerijos tinklalapyje atsirado ir Ž.Pinskuvienės pavardė.

Statybininkė rūpinsis maisto pramone

Antradienio vakarą kalbėdama su 15min.lt, J.Pinskuvienė teigė, kad jos žiniai patikėtas Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamentas.

„Tik šiandien įvyko susipažinimas, tai galite įsivaizduoti... Bet viskas bus normaliai. Aš žinau, kad šis ministras manimi pasitikėjo, mane pasiėmė į komandą ir aš labai stengsiuosi jo nenuvilti. Problemų tikrai nebus, bet visų žurnalistų geranoriškai prašau – duokite truputėlį laiko“, – sakė ji.

Paklausta apie socialdemokratų ministrų nenorą ją įdarbinti, J.Pinskuvienė pabrėžė neįsivaizduojanti, kaip R.Sinkevičius vertino jos kompetenciją. „Aš esu baigusi Vilniaus Gedimino technikos universitetą, turiu magistro diplomą, o mano kvalifikacija – kelių ir miestų statyba. Kaip jis vertino mano kompetenciją, čia jo reikėtų klausti. Man neteko kalbėtis nei su vienu, nei su kitu ministru“, – pridūrė ji.

Ž.Pinskuvienė aiškino nejaučianti nuoskaudos nei R.Sinkevičiui, nei E.Gustui. „Tai yra politika, didžioji politika ir aš visiškai nekreipiu dėmesio“, – sakė Ž.Pinskuvienė.

Iki šiol 38 metų Ž.Pinskuvienė turėjo mažai ką bendro su žemės ūkiu. Jos biografijoje nurodoma, kad Vilniaus Gedimino technikos universitete ji baigė Aplinkos inžinerijos fakultetą, 2003 m. tapo aplinkos inžinerijos magistre.

2000–2002 m. ji buvo UAB „Edroma“ generalinė direktorė, 2005–2006 m. – ūkio ministro patarėja, 2007–2008 m. – Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorė, atleista tarybai pareiškus nepasitikėjimą. 2008 m. dar spėjo padirbti UADBB „Draudėjų pagalbos centras“ direktoriaus pavaduotoja. Prieš kandidatuodama į Seimą per 2012 m. rinkimus Ž.Pinskuvienė dar dirbo ir valdė UAB „Danielita", kuri leidžia Širvintų rajono laikraštį „Širvintų kraštas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius