Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 06

​Žemėtvarkininkai pabudo: sudaryta darbo grupė, tirsianti, ar teisėtai skirtas valstybinės žemės sklypas Viliumui Malinauskui

Po to, kai 15min.lt paskelbė apie tai, kad Grūto parke esantis 0,25 ha valstybinės žemės sklypas Druskininkų žemėtvarkos tarnybos vedėjos Vitalijos Balčienės sprendimu buvo abejotinomis aplinkybėmis paskirtas žinomam Druskininkų verslininkui Viliumui Malinauskui, Nacionalinės žemės tarnybos direktorius Vitas Lopinys pasirašė įsakymą, kuriuo sudarė darbo grupę publikacijoje minimiems faktams tirti.
Viliumas Malinauskas
Viliumas Malinauskas / 15min.lt redakcijos archyvo nuotr.

Apie tai informavo Nacionalinės žemės tarnybos atstovas spaudai Lukrecijus Tubys.

„Direktoriaus įsakymu sudarytai darbo grupei vadovaus Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vaidas Pakalka. Minėta darbo grupė nagrinės, ar teisėtai buvo perduotas V. Malinauskui žemės sklypas (0,25 ha) esantis Druskininkų savivaldybės Grūto kaime“, – rašoma L.Tubio atsakyme.

Penktadienį kalbintas sudarytos darbo grupės vadovas V.Pakalka sakė kol kas nieko komentuoti negalintis, mat į pirmąjį savo posėdį darbo grupė rinksis geriausiu atveju kitą arba dar vėliau.

„Kai susipažinsime su dokumentais, tada žiūrėsime, kokie bus sprendimai. Tyrimas apims visapusišką situacijos ištyrimą – tiek dokumentų, tike mūsų darbuotojų veiksmų ir jų įvertinimo“, – sakė V.Pakalka.

Priminsime, kad neseniai 15min.lt paskelbė skandalingų faktų apie tai, kaip po dvidešimties metų naudojimosi valstybinės žemės sklypu, šių metų balandį Druskininkų žemėtvarkos tarnybos vedėja V.Balčienė pasirašė sprendimą, kuriuo įteisino valstybinės žemės sklypo perdavimą Viliumui Malinauskui.

15min.lt turimi archyviniai dokumentai rodo, kad sklypo įforminimo pagrindui buvo panaudotas negaliojantis Varėnos rajono valdybos sprendimas. 

Pats Viliumas Malinauskas jam skirtos valstybinės žemės aplinkybių nekomentuoja. 

„Koks tavo reikalas, mergužėle, kur aš kokį sklypą iš ko gavau? Koks tavo reikalas! Aš su, šitą, šūdžiais tokiais, kaip sakant, neprasidedu!“ , – tokia buvo V.Malinausko, Druskininkuose kartais vadinamo Grūto parko ponu, reakcija į klausimą, kaip atsitiko, kad valdiškos žemės sklypas Grūto kaime ponui Viliumui Druskininkų žemėtvarkininkų buvo įformintas remiantis negaliojančiu Varėnos rajono valdybos potvarkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius