Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 19

Zenonas Vaigauskas: šie rinkimai nebuvo nesėkmingesni nei ankstesni

Seimo nuo gruodžio vidurio paleistos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovas Zenonas Vaigauskas sako, kad šie rinkimai nebuvo nesėkmingesni nei ankstesni.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pirmąkart Seimo rinkimuose buvo kompiuterizuotos rinkimų apylinkės. Iš pat ryto pranešėme išankstinius rinkimų rezultatus iš 97 proc. rinkimų apylinkių. Net reitingo rezultatai buvo iš 93 proc. rinkimų apylinkių, nors paprastai reitingavimo duomenis skelbdavome tik trečiadienį. Tos pačios dienos vakare viskas buvo įvykdyta beveik 100 procentų“, – interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė Z.Vaigauskas.

Jis taip pats sakė, kad rinkėjų eilės – nepriimtinas dalykas, bei tuo pačiu pažymėjo, kad „Lietuvos garbės reikalas skirti rinkimams daugiau pinigų, tačiau visada siekiama mažinti lėšas“. Taip pat VRK vadovas tvirtino, jog kalbant apie balsų pirkimo atvejų pažabojimą „padarytas didžiulis žingsnis į priekį“, sugriežtinus atsakomybę už balsų pirkimą.

Seimas nuo gruodžio vidurio nutraukė Vyriausiosios rinkimų komisijos įgaliojimus, po to, kai Konstitucinis Teismas paskelbė, kad tvirtinant rinkimų rezultatus buvo padaryti įstatymo pažeidimai.

Konstitucinis paskelbė, kad VRK nustatant Darbo partijos kandidatų eilę buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas tvirtinant kandidatų eiliškumą pagal pirmumo balsus. Taip pat KT konstatavo, kad Vyriausioji rinkimų komisija negalėjo tvirtinti galutinių rinkimų rezultatų Biržų-Kupiškio apygardoje ir privalėjo pripažinti juos negaliojančiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius