Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 16 /15:40

Žiauriai su gyvūnais besielgusiems žmonėms svarstoma apriboti galimybes laikyti augintinius

Vyriausybė pasitarime trečiadienį svarstė klausimą dėl gyvūnų gerovės situacijos šalyje. Darbo grupei pavesta per savaitę išanalizuoti situaciją ir pateikti siūlymus dėl privalomo naminių gyvūnų ženklinimo, neteisėtos prekybos jais kontrolės tobulinimo, atsakomybės už žiaurų elgesį su augintiniais griežtinimą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš Veronikos „Facebook“ profilio

Paaiškėjus, kokiu mastu šalyje yra paplitusios nelegalios šunų veisyklos, Vyriausybė ėmėsi svarstyti gyvūnų gerovės šalyje klausimą.

Trečiadienį per pasitarimą Gyvūnų augintinių gerovės kontrolės probleminių klausimų sprendimo darbo grupei pavesta skubiai išanalizuoti situaciją ir rugsėjo 23 dieną ministrų kabineto pasitarime pateikti septynis siūlymus.

Vyriausybė lauks siūlymų dėl privalomo naminių gyvūnų ženklinimo, išanalizuojant finansavimo iš valstybės biudžeto galimybes, dėl gyvūnų gerovės reikalavimų peržiūros, dėl neteisėtos prekybos gyvūnais kontrolės tobulinimo, dėl atsakomybės už žiaurų elgesį su augintiniais griežtinimo, įvertinant sankcijų dydžius bei apribojimus laikyti gyvūnus asmenims, vykdžiusiems neteisėtą veiklą.

Pasak premjero Sauliaus Skvernelio, jeigu nebus privalomo gyvūnų ženklinimo, kovosime su vėjo malūnais.

Pasisakydamas dėl atsakomybės už žiaurų elgesį su gyvūnais, Vyriausybės vadovas sakė, kad pirmiausia reikia kalbėti ne apie baudas. Nes dažnai susimokėję simbolines jas asmenys toliau laiko gyvūnus ir žiauriai su jais elgiasi.

Taip pat Vyriausybė prašo pateikti siūlymus dėl visuomenės švietimo apie atsakingą elgesį su gyvūnais, dėl operatyvaus reagavimo į gyvūnų teisių pažeidimus užtikrinimo, dėl gyvūnų gerovės ir globos organizacijų veiklos stiprinimo.

S.Skvernelis sakė, kad Vyriausybė nori sisteminių sprendimų dėl gyvūnų gerovės užtikrinimo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Kad būtų ne tik gaisrų gesinimas, bet įtvirtinta ir teisėkūros prasme sisteminiai sprendimai. Tai yra pirmiausiai su galimu gyvūnų ženklinimu ir finansavimo mechanizmo sukūrimu, kad nebūtų gyventojams našta. Taip pat nelegalios veiklos, kalbant apie prekybos užkardymo arba sutvarkymo, taip pat nustatymas labai aiškios legalios tvarkos gyvūnų prekybos“, – po Vyriausybės posėdžio ir pasitarimo komentavo premjeras.

Seime registruoti kelių parlamentarų pateikti susijusių įstatymų (Gyvūnų gerovės ir apsaugos, Baudžiamojo kodekso, Administracinių nusižengimų kodekso) pataisų projektai.

Jie bus pateikti ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius