Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 19

Iš žiauriu elgesiu su gyvūnais garsėjančios merginos – grasinimai padegti prieglaudą

„Šuniuką nuvežėme į kliniką, kur peršvietus galvą paaiškėjo, kad regėjimo jis neteko dėl tyčinių žmogaus veiksmų. Smūgis buvo toks stiprus, kad skilo kaukolė“, – tai ne siaubo filmo siužetas, o tikra istorija, kurią paviešino VšĮ „Penkta koja“. Prieglauda įspėja nepasitikėti žiaurumu garsėjančia mergina, nuolat ieškančia keturkojų. Nežinoma, koks likimas ištiko į jos rankas patekusius šunis, belieka tikėtis, kad atsakymai paaiškės policijai atlikus tyrimą.
Žiauriu elgesiu su gyvūnais kaltinama mergina
Žiauriu elgesiu su gyvūnais kaltinama mergina / 15min fotomontažas

„Draugai, jei su šiuo pranešimu mums pavyks apsaugoti bent vieną keturkojį, tai jau bus didelis laimėjimas. Prieš jus – A.M. Apie šią panelę mirga pranešimai internete – ji nuolatos ieško šuniukų, įvairiose gyvūnų grupėse, vėliau juos kažkur padeda ir baigiant neturimų drabužių pardavimais... Ji jau nuskambėjusi spaudoje dėl žiauraus elgesio su gyvūnais“, – pirmadienį socialiniame tinkle paskelbė „Penkta koja“.

„Ant jos paieškų kabliuko užkibo ir mūsų nauja darbuotoja, tačiau mes laiku išsiaiškinom ir lėkėm atsiimti padovanoto šuns. Džiaugiamės, kad laiku pavyko atsiimti gyvūną. Jos priglausti gyvūnai dingsta kaip į vandenį“, – rašome prieglaudos pranešime.

„Facebook“ nuotr./VŠĮ „Penkta koja“ paskelbtas pranešimas
„Facebook“ nuotr./VŠĮ „Penkta koja“ paskelbtas pranešimas

Dovanotą šuniuką suskubo atsiimti

Prieglaudos vadovė Agnė Volockytė 15min pasakojo, kad A.M. garsėja žiauriu elgesiu su gyvūnais. Pašnekovės žiniomis, kiek anksčiau vienas jos turėtas šuniukas buvo išmestas į konteinerį, kitas – nežinia kiek laiko praleido nuomojame bute be vandens ir maisto.

Pagal jos vardą ir pavardę paieškojome informacijos ir suradome, kad ji žinoma kaip aferistė, pardavinėjanti drabužius, kurių neturi. Taip pat pastebėjome, kad ji nuolat ieško šuniukų, o vieno gydymui netgi rinko pinigus.

„Buto šeimininkas pranešė apie paliktą šuniuką, įvardijo ten gyvenantį asmenį ir patvirtino, kad dėl žiauraus elgesio su gyvūnais jai buvo siųsta bauda. O maždaug prieš mėnesį ji atvyko į mūsų prieglaudą. Neseniai dirbanti mergina, neįtarusi nieko blogo, padovanojo šuniuką. Darome visų naujų šeimininkų nuotraukas, o įkėlus ją į socialinį tinklą mergina pati pasižymėjo. Peržiūrėjome jos profilį ir pastebėjome, kad ji dažnai keičia augintinius... Pagal jos vardą ir pavardę paieškojome informacijos ir suradome, kad ji žinoma kaip aferistė, pardavinėjanti drabužius, kurių neturi. Taip pat pastebėjome, kad ji nuolat ieško šuniukų, o vieno gydymui netgi rinko pinigus“, – pasakojo A.Volockytė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Agnė Volockytė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Agnė Volockytė

Kur dingdavo merginos augintiniai? – toks klausimas kilo „Penktos kojos“ darbuotojams. Anot organizacijos vadovės, tapo akivaizdu, kad prieglaudos augintinį pasiėmusi mergina nėra tinkama šeimininkė.

„Nieko nelaukėm ir tą patį vakarą šuniuką atsiėmėm. Šiek tiek užtruko, kol jį atnešė, bet tam nesipriešino“, – paaiškino ji.

Kaip 15min atskleidė „Penkta koja“ vadovė, prabėgus vos kelioms savaitėms ta pati mergina ir vėl peržengė prieglaudos slenkstį, tačiau šį kartą darbuotojos iškart suprato, su kuo susidūrė.

„Paklausus ji sakė, kad prieglaudoje lankosi pirmą kartą, bet mes parodėme anksčiau padarytą nuotrauką. Tada mergina prisipažino... Klausėme, ką ji daro su paimtais gyvūnais, nes prieš savaitę kaip tik matėme skelbimą, kad ieško globos savo šuniukui. Į klausimus ji neatsakė, tik paminėjo, kad vieną augina brolis, kitą – draugė. Vis dėlto, nepaaiškino, kodėl nuolat ieško augintinių. Į kontaktą su mumis nesileido“, – prisiminė A.Volockytė.

Grasino sudeginti prieglaudą

Anot pašnekovės, praėjus kelioms dienoms nuo A.M. vizito, prieglauda sulaukė grasinimo, siųsto iš merginos telefono numerio.

„Sakė, kad sudegins prieglaudą ir šuniukai neturės namų. Kreipėmės į policiją, o šį atvejį paviešinome. Netrukus po to su mumis susisiekė moteris, kuri teigė žinanti A.M. Ji pranešė, kad mergina turi 2 šunis ir pasisiūlė padėti juos paimti ir perduoti prieglaudai“, – dėstė pašnekovė.

Pasak prieglaudos vadovės, paaiškėjo, kad vieno iš dviejų keturkojų nebėra... Jo likimas neaiškus. Su mergina bendravusi moteris, – kalbėjo A.Volockytė, – sužinojo, kad „šeimininkė“, neapsikentusi keliamo triukšmo, taip trenkė augintiniui, kad šis apako.

Paimtą šuniuką nuvežėme į kliniką, kur peršvietus galvą paaiškėjo, kad regėjimo jis neteko dėl tyčinių žmogaus veiksmų. Smūgis buvo toks stiprus, kad skilo kaukolė.

„Paimtą šuniuką nuvežėme į kliniką, kur peršvietus galvą paaiškėjo, kad regėjimo jis neteko dėl tyčinių žmogaus veiksmų. Smūgis buvo toks stiprus, kad skilo kaukolė. Kol kas sunku pasakyti, kaip jam seksis toliau – gal teks atlikti tomografą ir paaiškės, kad bent kažkiek padėtų operacija. Dabar situacija tokia – augdamas kaulas spaudžia smegenis, o dėl to gali prasidėti epilepsijos priepuoliai, sutrikti koordinacija“, – paaiškino ji.

15min paklausta, ar yra tekę susidurti su panašiais atvejais, A.Volockytė pripažino, kad pasitaiko prastų šeimininkų, kurie neprižiūri ar net skriaudžia gyvūnus, bet tokio žiauraus atvejo dar neteko matyti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė 15min patvirtino, kad, gavus VšĮ „Penkta koja“ atstovų pareiškimą dėl galimų grasinimų padegti jų prieglaudą, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

„Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą, įtarimus dėl galimų nusikalstamų veiksmų pareiškė merginai, gimusiai 2000 m. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 145 str. 1 d., už tai gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų“, – paaiškino ji.

J.Kazragytė atskleidė, kad balandžio 18 d., iš gyvūnų prieglaudos gavus informaciją apie sunkiai sužalotą šuniuką, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str., už tai gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Į skambučius neatsako

15min pabandė susisiekti su istorijos veikėja – žiauriu elgesiu ir grasinimais padegti prieglaudą kaltinama mergina, tačiau telefonu ji neatsiliepė.

Ketvirtadienį su mergina pasikalbėti pavyko LNK Žinių žurnalistams.

„Jis ne pas mane tą traumą gavo, nes aš jo nei mušiau, nei nieko. Būdavo, jeigu į lauką išvesdavau ir jis pats neidavo, aš jį nešiodavau ant rankų“, – savo kaltę neigė ji.

„Būdavo subarimai, jeigu kažką blogo padarydavo. Silpnai per užpakaliuką trenkdavau, bet jis net nesureaguodavo, nei cypdavo, nei nieko“, – kalbėjo mergina.

Televizijos žurnalistei įtariamoji papasakojo apie anksčiau į konteinerį išmestą augintinį: „Praėjusių metų sausio pradžioje į konteinerį buvo išmestas šuo, kol aš buvau tuo metu išvykusi į Palangą. Pagal visus spėjimus ir, bent jau kaip aš supratu, tai galėjo padaryti mano brolis.“

Tokį brolio elgesį nulėmusių priežasčių mergina teigė nežinanti, tačiau patikslino, kad šuo buvo sudėtingo charakterio.

LNK Žiniose taip pat pranešta, kad vienu metu įtariamoji laikė net 5 šunis. Vienas iš jų dingęs, kitas, kaip įtariama, padegtas, trečiam buvo sulaužyta kaukolė, o dar du – nukankinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius