Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Žiema nerimsta ir vėl šokdina kelininkus

Sniegas, pūga ir plikledis savaitgalį pridarė rūpesčių ne vienam vairuotojui. Kelininkai teigė, kad po atlydžio tikro pavasario jie dar ir nesitikėję, tad vėl dirbę visu pajėgumu. Tačiau pripažino: gamta kartais jų darbą vertė niekais.
Įvykio vietoje
Galvės gatvėje įvykusi eismo nelaimė nusinešė vienos moters gyvybę, kita atsidūrė ligoninėje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sudėtingiausias, kelininkų teigimu, buvo penktadienio rytas, nes stipriai snigti pradėjo tuomet, kai gatvėse jau buvo daug automobilių, todėl gatves valančios ir barstančios mašinos strigo eismo spūstyse, vėluota nuvalyti gatves. „Tačiau didelių problemų nekilo, tik rytinis pikas buvo ilgesnis nei įprastai. Šeštadienį ir sekmadienį situacija Vilniuje jau buvo nebloga, tikimės, kad pirmadienio rytą paruošime miestą taip, jog vairuotojai neturėtų problemų“, – sekmadienį vylėsi sostinės gatves prižiūrinčios bendrovės „Grinda“ vadovas Algimantas Vilūnas.

Nors A.Vilūnas tikino, kad didelių problemų dėl galbūt ne laiku ar nepakankamai pabarstytų ir nuvalytų gatvių nekilo, jam nepritartų į eismo nelaimes patekę vairuotojai.

Itin skaudi avarija įvyko sostinės Galvės gatvėje, kur šeštadienio rytą į „Maximos“ sunkvežimį įsirėžė automobilis „Audi 80“. Jį vairavusi 31 metų Trakų gyventoja buvo sunkiai sužalota, o kartu važiavusi jos šešiasdešimtmetė motina žuvo. Manoma, kad viena iš nelaimės priežasčių buvo slidus kelias.

Kaupia druskos atsargas

Sinoptikai artimiausiomis dienomis gausaus sniego nežada, oro temperatūra tiek dieną, tiek naktį bus žemesnė nei 10 laipsnių šalčio, todėl plikledis irgi neturėtų susidaryti. Tačiau kelininkai tvirtina kaupiantys druskos atsargas.

„Dabar druskos turime kelis kartus pabarstyti gatves. Laukiame, kad artimiausiu metu iš Baltarusijos bus atvežta daugiau, todėl jei nereikės nuolat barstyti, sukaupsime šiokias tokias atsargas. Žiema dar tikrai nesibaigia, manau, kad ji dar gali gerai mus pašokdinti“, – sakė pavasario dar nesitikintis A.Vilūnas.

Anot kelininko, druskos gatvėms barstyti gali prireikti visą kovą, o gal ir balandžio pradžioje, nes svyruojant temperatūrai gali susidaryti plikledis.

Vilniaus gatves stengiamasi barstyti druska, kuri greitai tirpina ledą ar sniegą, tačiau A.Vilūnas pripažino, kad, kai druskos trūko, dažniau buvo barstoma druskos ir smėlio mišiniu. „Ir dabar kai kurias gatves barstome druska, kai kurias – druskos ir smėlio mišiniu. Žinoma, iš karto matyti, kur paberta druskos – tose gatvėse ledas ir sniegas tirpsta greitai, gatvės būna šlapios“, – sakė „Grindos“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius