Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 18

Žiemos pasaka Klaipėdoje: per naktį miestą padengė pusnynai, neatlaikė medžiai

„Tikra žiemos pasaka, tiesiog fantastika“, – tokius žodžius šįryt pažvelgęs pro langą ištarė ne vienas klaipėdietis. Dar vakare baltavo sniego likučiai, o ryte miestiečius nustebino pusnynai. Tokio gausaus sniego miesto viešąsias erdves valančios bendrovės atstovai sako nepamenantys jau kokį penkmetį. Nuo šakas nugulusių sniego pusnių neatlaikė ir medžiai, virtę ant kelių ir automobilių.
Žiemiška Klaipėda
Žiemiška Klaipėda / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Apšerkšniję mūsų žiemos – balta balta, kur dairais“, – šios Salomėjos Neries eilės šiandien itin dera Klaipėdai. Pasipuošusi ir nubaltavusi ji ryte vienus privertė šypsotis, kitus pykti. Atokesnės gatvės ir keliai buvo sunkiau išvažiuojami, teko vaduoti po pusnimis pasislėpusius automobilius.

Klaipėdoje viešąsias erdves jau ne daugelį metų valančios bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas 15min sakė jau penkmetį nepamenantis tokio kiekio sniego.

„Mes nekeikėm, bet patys žmonės, atrodo, kartais gyvena kaip Afrikos valstybėje. Skambučių pilna pasipylė, kad vaikas šlapiom kojom atėjo į darželį. Pabrėžiu tris dalykus: mes ne Afrikos valstybė, šiek tiek daugiau sniego iškrito ir nesam Dievai, kad būtume visur vienu kartu.

Tokio snygio jau kokie penkeri metai nėra buvę, juk dar vakar 20 val. nebuvo jokio sniego, – sakė G.Valašinas.

Apie 4 ryto baigė snigti, nes kol nenusnigo, nėra prasmės valyti ir mes išvažiavom į miesto erdves. Problema, kad ir kelininkai valydami užvertė šaligatvius. Pirmiausia pravalėme judriausias vietas, pėsčiųjų takus, autobusų stoteles. Dirbame ir su technika, ir rankiniu būdu, nes reikia ir praėjimus atkasti, laimei, laiptų ne daug, kitaip nei Vilniuje ar Kaune.

Tokio snygio jau kokie penkeri metai nėra buvę, juk dar vakar 20 val. nebuvo jokio sniego, bet juk žiema, įprastas dalykas, suprantu, kad yra nepatogumų, bet nemanau, kad tai yra tragedija. Sinoptikai buvo numatę, mes sekame“, – kalbėjo G.Valašinas.

Nuvalyti viešąsias erdves „Klaipėdos želdiniai“ į gatves išsiuntė 24 įvairių dydžių technikos vienetus, nuo didelių traktorių iki mažų, senamiesčio gatvelėmis išsiraitančių mašinų.

„Dirba apie šimtas žmonių. Tokiais atvejais samdomės papildomais, vieni darbuojasi su technika, kiti rankomis“, – sakė G.Valašinas, kiek pykstantis ant kelininkų, kad šie suverčia kalnus sniego ant šalikelių ir net sienų, ši užversta košė sušąla, žmonėms tampa slidu.

„Kol kas mums nėra kada žiema pasidžiaugti, kai apsivalysim, pabarstysim, tada. Mums svarbiausia užtikrinti saugų judėjimą. Kojas kartais reikia sušlapti, bet svarbu, kad būtų saugu“, – sakė G.Valašinas.

Neatlaikė medžiai

Gausaus šakas nugulusio sniego šiąnakt neatlaikė kai kurie medžiai. Uostamiesčio ugniagesiai net dešimt medžių pašalino nuo kelio Šernai-Žiaukai. Pasak ugniagesių, vėjo nebūta, tad medžiai griuvo dėl užgulusio sniego.

Klaipėdoje, Gedminų gatvėje, medis nuvirto ant trijų automobilių, vieną jų, „Peugeot“, sumaitojo stipriai. Statybininkų prospekte medis taip pat užvirto ant vieno automobilio ir apgadino šalia stovinčią mašiną.

Į 15min kreipėsi klaipėdietis Tomas, pranešęs, jog Debreceno gatvėje, daugiabučių namų kieme taip pat nuvirto medis.

„Pagrinde bėdos dėl nepriežiūros. Čia tas pats kiemas, kuriame pernai „plaukė“ automobiliai, iki pusės apsemti buvo. Esu jau ne vieną kartą kreipęsis tiek į savivaldybę, tiek į namo administratorių, bet rezultatai tokie, kokius matote nuotraukose“, – apie nuvirtusį medį pranešė klaipėdietis.

Skaitytojo Tomo nuotr./Nulūžęs medis Klaipėdos daugiabučių kieme
Skaitytojo Tomo nuotr./Nulūžęs medis Klaipėdos daugiabučių kieme

Klaipėdoje penktadienį prognozuojamas trumpas snyguriavimas, vienas laipsnis šilumos. Savaitgalį prognozuojama 1-3 laipsnių šiluma, tad pusnys netruks sumažėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius