Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 07

Žiežmariuose – spąstai „veipinantiems“ mokiniams: pastaba į dienyną – už išėjimą į tualetą

Šiais mokslo metais Žiežmarių gimnazijoje įvesta tvarka, kai mokytojai per pamokas į tualetą išeinančius mokinius pradėjo žymėti dienyne. Mokyklos vadovė tvirtina, kad tai yra prevencinė priemonė prieš „garinančius“ mokinius ir įspėjimas tėvams. Tokią priemonę palaiko ir rajono valdžia, nors ir galioja vos vienoje savivaldybės mokykloje. Tuo metu švietimo ministras Gintautas Jakštas mano, kad tai gali sukelti „neigiamų pasekmių“.

Žiežmariai – miestas tarp Vilniaus ir Kauno Kaišiadorių rajone, visai šalia automagistralės A1.

Čia esančioje gimnazijoje galiojanti tvarka, kai per pamokas į tualetą išeinantys mokiniai žymimi dienyne, yra naujiena visoje Lietuvoje.

Apie ją 15min pranešė Žiežmarių gimnazijos bendruomenės atstovai, vėliau apie ją anonimiškai paliudijo ir vienas šios mokyklos mokinys.

Ramūno Jakubausko nuotr./Žiežmariai
Ramūno Jakubausko nuotr./Žiežmariai

15min iš pradžių susisiekė su gimnazijos vadove Egle Raudeliūniene, kuri nurodė kreiptis į Kaišiadorių rajono savivaldybę.

Jos atstovai nukreipė į Kaišiadorių psichologinę pedagoginę tarnybą, kurios vadovė Ramunė Jakštienė 15min sakė, kad Lietuvos mokyklos privalo įgyvendinti tam tikras prevencines programas, tačiau, „įvertinusi savo situaciją“, mokykla gali ir „kažkokias kitas programas vykdyti“.

Apie tai, kad Žiežmarių gimnazijoje vykdoma tokia prevencinė priemonė, tarnybos vadovė sakė negirdėjusi.

Apie naują tvarką nieko nežinojusi 15min teigė ir Kaišiadorių rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vadovė Rimutė Arlauskienė.

Jos teigimu, iniciatyvą galėjo sugalvoti pati mokykla.

Kaip tai atrodo praktikoje?

Vienas Žiežmarių gimnazijos bendruomenės atstovas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) tvirtino, kad ne visi mokyklos nariai į naują tvarką žiūri palankiai.

Pasak jo, didžiausias nerimas kyla dėl jauniausių moksleivių, kurie dar tik mokosi eiti į tualetą svetimoje aplinkoje, tad akylus jų žymėjimas gali sukelti nerimą, frustraciją bei sukurti aplinką, kurioje „jaučia, kad juos nuolatos stebi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius