-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 19

Zigmantas Balčytis dar kartą nukelia datą, kai atsisakys europarlamentaro mandato

Europos Parlamento narys socialdemokratas Zigmantas Balčytis kovo viduryje patvirtino sulaukęs itin viliojančio darbo tarptautinėje institucijoje pasiūlymo ir pranešė balandžio viduryje dėl to atsisakysiantis europarlamentaro mandato. Balandį politikas jau tvirtino tai padarysiąs gegužės 18 dieną, o dabar terminą nukelia dar trim savaitėms.
Zigmantas Balčytis
Zigmantas Balčytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Z.Balčytis iki šiol neišduoda, kokioje institucijoje ketina dirbti. Tik neslepia, kad jos pagrindinė būstinė bus Niujorke, o darbas bus susijęs su finansinių įstaigų kontrole.

„Šita institucija kitos savaitės viduryje planuoja prisistatyti oficialiai ir tai vyks gal ketvirtadienį, gal penktadienį, dar reikės pasitikslinti. Mes duosime visas koordinates, kur pasiskambinus bus galima gauti tam tikrus atsakymus“, – kalbėjo Z.Balčytis.

Politikas tikino, kad jo planai nesikeičia ir Europos Parlamento mandato jis atsisakys.

„Mano procesai dėl išsikraustymo vyksta sklandžiai. Aš jau daiktus praktiškai susipakavęs, bet, natūralu, reikia, kad ši institucija oficialiai prisistatytų ir pradėtų savo veiklą. Todėl nusikėlė šitie dalykai laikinai, bet manau, kad, kai jie prisistatys, tai per tris savaites tuos procesus užbaigsime“, – sakė Z.Balčytis.

Klausiamas, ar jau rado Niujorke gyvenamąją vietą, politikas tvirtino, kad apsistos viešbučiuose.

„Yra viešbučiai aplinkui. Nieko mes neįsikūrėme, ten reikės skraidyti, bus tam tikros sesijos ir, aš manau, kai prisistatys, jie papasakos ir apie patį darbo pobūdį“, – teigė Z.Balčytis.

Jis pripažino, kad kol kas darbo sutarties su paslaptingąja organizacija nėra pasirašęs, tačiau kiti „tam tikri įsipareigojimai“ jau yra pasirašyti.

„Viskas yra gerai. Aš esu patenkintas ir kuo toliau, tuo labiau laukiu, kad kuo greičiau ji pradėtų savo veiklą“, – apibendrino Z.Balčytis.

„Ta institucija bus kaip skėtinė institucija, kalbama apie įvairių tarptautinių reitingų agentūrų, ko gero, ir Tarptautinio valiutos fondo tam tikrus atskirų valstybių narių vertinimus, atskirų: prognozes, siūlymus, ką jie turėtų ar neturėtų daryti. O kadangi tai kone privačios organizacijos, jas kaip nors reikia prižiūrėti iš viršaus, toks kuriamas antstatas iš ekspertų, ši institucija, ko gero, bus vadinama valdyba, ir ši institucija kaip tik ir turės aprobuoti visus su valstybėmis narėmis susijusius siūlymus, vertinimus dėl jų vystymosi perspektyvų, reitingų. Lyg ir turėtų būti 9 valdybos nariai, vienu jų yra pasiūlyta dalyvauti man“, – apie būsimus darbus kovą pasakojo Z.Balčytis.

Kai kurie politikai buvo suabejoję, ar tik Z.Balčytis nebus apgautas. Tačiau pats politikas tvirtina, kad tokios kalbos nepagrįstos.

Z.Balčytis europarlamentaru yra išrinktas pagal socialdemokratų partijos sąrašą. Jam atsisakius mandato, galimybė dirbti Europos Parlamente tektų dabartiniam Seimo vicepirmininkui, buvusiam Lietuvos premjerui Gediminui Kirkilui.

Pastarasis sako nesidomintis, kaip klostosi Z.Balčyčio karjera.

„Atvirai kalbant nei domiuosi, nei jis man ką nors sako, tai nieko negaliu ir pasakyti. Aš laukiu ir, kas bus, tas bus. Aišku, aš norėčiau padalyvauti, o jeigu neišeis, tai dalyvausiu rinkimuose po dvejų metų. Žiūrėsim, kaip bus, kadangi nuo manęs gi niekas nepriklauso“, – 15min teigė G.Kirkilas.

Jei G.Kirkilas išvyks dirbti į Europos Parlamentą, Seimo nariu vietoj jo galės tapti buvęs parlamentaras Bronius Bradauskas. Šis jau yra paskelbęs, kad nori grįžti, bet vis nesulaukia progos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius