Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 12

Žilinskui – atokvėpis nuo teismų maratono (papildyta 09.58 val.)

Vilniaus pirmasis apylinkės teismas trečiadienį sustabdė naujai išrinkto Seimo nario Roko Žilinsko administracinės bylos nagrinėjimą.
Rokas Žilinskas iš karto po to, kai buvo paleistas iš policijos
Rokas Žilinskas iš karto po to, kai buvo paleistas iš policijos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Rokas

Bylos nagrinėjimas sustabdytas iki to laiko, kol savo sprendimą kitoje R.Žilinsko byloje paskelbs Vyriausias administracinis teismas.

Trečiadienį pirmasis apylinkės teismas turėjo išnagrinėti prieš kelias savaites įvykusį incidentą. Tąkart šviežiai į Seimą išrinktas 36 metų R.Žilinskas policijai prie automobilio vairo įkliuvo be jokių dokumentų.

Parlamentaras buvo nuvežtas į policijos komisariatą, į policijos įstaigą jo sesuo atvežė automobilio dokumentus ir R.Žilinsko pasą. Tačiau vairuotojo pažymėjimo tarp pluošto dokumentų nebuvo.

Paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas iš R.Žilinsko porai metų teismo sprendimu atimtas už tai, kad automobilį jis vairavo neblaivus. Šį teismo sprendimą Seimo narys yra apskundęs Vyriausiajam administraciniam teismui.

Policija R.Žilinskui surašė protokolą už vairavimą neturint teisės vairuoti. Ši medžiaga trečiadienį ir turėjo būti nagrinėjama.

Teisėjas buvo draugiškas (papildyta 09.58val.)

Į šio ryto posėdį pats R.Žilinskas neatvyko – vietoj savęs atsiuntė advokatą Tadą Kelpšą.

Teismui atvokatas pateikė iškart du prašymus: sustabdyti šią bylą bei grąžinti R.Žilinskui jo automobilį. 

Advokatas tikino, kad konfiskuoti visureigio vis tiek nėra pagrindo, todėl esą nėra prasmės laikyti jo atimto.

„Bylos nagrinėjimas stabdytinas“, – netrukus konstatavo teisėjas Olegas Zaicevas, nutaręs palaukti, kol kitas teismas išnagrinės R.Žilinsko apeliaciją kitoje byloje, dėl kurios jis ir neteko teisės vairuoti. Sprendimą dėl mašinos gražinimo teismas paskelbs ketvirtadienį.

Rokas negali nevairuoti

15min.lt primena, kad pastarąjį kartą R.Žilinskas įkliuvo policijai jau po Seimo rinkimų 1-ojo turo, kai spalio 16 dieną jo vairuojamą automobilį Kia policininkai sustabdė sostinės Antakalnio gatvėje. Vairuotojas, savaime suprantama, negalėjo pateikti pažymėjimo, kuris iš R.Žilinsko yra atimtas dvejiems metams.

Tokios bausmės būsimas parlamentaras sulaukė už tai, jog 2007-ųjų metų lapkričio 4-ąją apie vidurnaktį Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje sostinėje savuoju visureigiu atsitrenkė į kitą mašiną, stabtelėjusią prie šviesoforo.

Pareigūnai nutarė, kad R.Žilinskas buvo girtas ir griežtai jį nubaudė.

Teismai – ilgam

Šįryt naujosios bylos sustabdymo pasiekęs advokatas T.Kelpšas įsitikinęs, kad aukštyn kojom apsivers ir pernykštė byla. „Anoje byloje yra labai įdomių aplinkybių, nuosprendis grindžiamas melagingais policininkų parodymais. Patys policininkai savo nutarimuose pažymi, kad keitė parodymus. Vadinasi, rašė netiesą“, – aiškino T.Kelpšas. 

Kam R.Žilinskui mašina, kurios jis vis vien neturi teisės vairuoti?

„Matote, šiuo metu jis yra saugomas aikštelėje, už kurią reikia mokėti. Ponas Žilinskas turi savo kiemą, kur jam nereikėtų mokėti“, – kalbėjo gynėjas.

Panašu, kad R.Žilinsko teisminiai reikalai užstrigo ilgam. Vyriausiasis administracinis teismas jo bylą nagrinės tik kitais metais, gali tekti lukterėti ne vieną mėnesį.

Teisme yra nagrinėjama dar viena R.Žilinsko byla, kurioje jis su draugu kaltinamas policininkų įžeidinėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius