-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 26 /2022 09 14

Žiniasklaida: „EXPO 2020“ Lietuvos paviljono vadovus darbuotojai kaltina mobingu, priekabiavimu

Pasaulinės parodos „EXPO 2020“ Lietuvos paviljono vadovus darbuotojai kaltina mobingu bei seksualiniu priekabiavimu, jie taip pat kelia klausimus dėl galimo interesų konflikto, antradienį skelbia LRT.
Romas Jankauskas
Romas Jankauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot darbuotojų, vadovai priešinosi ir iniciatyvai iškelti Ukrainos vėliavą bei taip išreikšti palaikymą Rusijos užpultai šaliai, prieš juos naudojo psichologinį spaudimą.

Šeši Dubajuje vykusios parodos dalyviai iš Lietuvos su skundu kreipėsi į institucijas, prašydami ištirti ir laikinai nušalinti Lietuvos ekspozicijos „EXPO 2020“ generalinį komisarą Romą Jankauską ir direktorių Mantą Svečiulį nuo einamų pareigų, kol bus priimtos galutinės tyrimo išvados.

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Mantas Svečiulis fotografuojasi. Lietuvos nacionalinė diena Dubajuje
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Mantas Svečiulis fotografuojasi. Lietuvos nacionalinė diena Dubajuje

Tarp pateikiamų nederamo elgesio pavyzdžių nurodomi M.Svečiulio komentarai apie moterų išvaizdą, pasiūlymai kartu leisti laiką. Skunde taip pat sakoma, kad M.Svečiulis tarnybinį automobilį ir vairuotoją naudojo asmeniniams tikslams – po Dubajų vežiojo savo šeimos narius ir draugus.

Tuo metu apie R.Jankauską teigiama, kad jis viename komandos susirinkime nevengė vairuotojo vadinti paties sugalvota pravarde „Baklažanas“.

Tiek R.Jankauskas, tiek M.Svečiulis kaltinimus neigia.

Aplinkos ministerija tvirtina, kad sudarytos dvi komisijos, kurios aiškinasi skunde nurodytas aplinkybes.

Papildyta: Specialiai skunde nurodytoms aplinkybėms ištirti Aplinkos ministerijoje sudaryta komisija ištyrė pasaulinės parodos „EXPO 2020“ Lietuvos paviljono darbuotojų skunde nurodytas aplinkybes bei M. Svečiuliui pateiktus kaltinimus ir motyvuota išvada konstatavo, kad nei vienas iš pateiktų kaltinimų nepasitvirtino.

Komisija nustatė, kad M.Svečiulis netinkamai vykdė pareigą nustatyta tvarka pateikti privačių interesų deklaraciją, kas nėra su skundu ar jo esme susijusi informacija. Komisija, atsižvelgdama į tai, kad M. Svečiulis sužinojęs apie galimą pažeidimą nedelsiant jį pašalino, vertino šį darbo pareigų pažeidimą kaip mažareikšmį, nesukėlusį neigiamų pasekmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius