Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 03

Žiniasklaida: G.Landsbergis į ambasadores Londone siūlė ministro D.Kreivio žmoną

Politinėje dramoje dėl Lietuvos ambasadoriaus Londone Eitvydo Bajarūno – naujos detalės. Skelbiama, kad prezidento Gitano Nausėdos ir užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio nuomonės išsiskyrė ne tik dabar vertinant jo elgesį, bet ir anksčiau, skiriant jį į pareigas – esą ministras šiose pareigose norėjo matyti energetikos ministro, partijos bendražygio Dainiaus Kreivio žmoną diplomatę Dalią Kreivienę.
Dalia Kreivienė
Dalia Kreivienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Naujienų portalas lrytas.lt skelbia, kad dėl ambasadoriaus posto Londone tarp Vyriausybės ir Prezidentūros ginčai vyko ir prieš metus.
G.Landsbergis tuomet siekė, kad jį užimtų energetikos ministro Dainiaus Kreivio žmona Dalia Kreivienė. Neoficialiomis žiniomis, ministras tąkart nusileido prezidentui, kuris pirmenybę teikė E.Bajarūno kandidatūrai. Savo ruožtu G.Nausėda esą neprieštaravo, kad D.Kreivienė būtų paskirta ambasadore Romoje.

Šią vasarą per žiniasklaidą buvo nutekinta informacija, kad dalis ambasados Londone darbuotojų skundžiasi nederamu ambasadoriaus E.Bajarūno elgesiu. Generalinė inspekcija paskelbė ambasadoriui nepalankią išvadą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Eitvydo Bajarūno spaudos konferencija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Eitvydo Bajarūno spaudos konferencija

G.Landsbergis pasiūlė pakeisti ambasadorių, bet G.Nausėda su tuo nesutiko ir pareikalavo atlikti išsamų tyrimą bei sukritikavo informacijos tekinimą spaudai. Dabar E.Bajarūnas yra Vilniuje, jam skirtos kitos praeigos. Jis pats prašo nepriklausomo situacijos tyrimo.

G.Landsbergis lrytui.lt pripažino, kad G.Nausėdai teikė kitus kandidatus, tarp kurių buvo ir D.Kreivienė, tačiau kategoriškai atmetė svarstymus, kad E.Bajarūnas galėjo tapti keršto auka.

Ministras tikino, kad ministerija negalėjo nereaguoti į gautus skundus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius