Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 21

Žiniasklaida: jei Seimas nepritars pirmalaikių rinkimų siūlymui, I.Šimonytė sako teiksianti prašymą atsistatydinti

Jeigu Seimas nepritartų pirmalaikių rinkimų siūlymui, premjerė Ingrida Šimonytė teiks prašymą atsistatydinti iš pareigų, sekmadienį Klaipėdoj ji sakė portalui Lrt.lt. Tai reikštų visos Vyriausybės atsistatydinimą po NATO viršūnių susitikimo Vilniuje. Ji taip pat sako ateinančią savaitę žadanti priimti sprendimą dėl švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės prašymo palikti postą.
Interviu su Ingrida Šimonyte
ngrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jeigu Seimas neras savyje valios perkrauti save, turint minty, kad labai sunku, matyt, kad šitoje istorijoje rasti baltų, pūkuotų ir teisiųjų, kurie galėtų teisti kitus. Tokiu atveju, tiesiog aš teiksiu savo atsistatydinimo prašymą, kas reiškia, kad Vyriausybė atsistatydins po NATO summito“, – Lrt.lt sakė I.Šimonytė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos kriščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas penktadienį pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą. Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, siūloma svarstyti klausimą dėl Ingridos Šimonytės Vyriausybės atsistatydinimo.

Toks sprendimas priimtas reaguojant į bręstančią krizę dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų.

TS-LKD prezidiumas sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė J.Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

I.Šimonytė Lrt.lt sakė, kad sprendimas dėl J.Šiugždininės bus priimtas artmiausiomis dienomis.

„Dėl ministrės Šiugždinienės pareiškimo aš turiu 5 darbo dienas, per kurias turiu priimti sprendimą ir tą sprendimą priimsiu. Sprendimus dėl Vyriausybės taip pat įgarsinsiu kitą savaitę, nors iš esmės, jie yra įgarsinti prezidiumo sprendime“, – sakė I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius