Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 06

Žiniasklaidai draudimai lieka

Žiniasklaidos veikla Seime lieka apribota – taip po susitikimo su Arūnu Valinsku pranešė Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius.
A.Valinskas: kito kandidato į aplinkos ministrus nebus
A.Valinskas į kompromisus su žurnalistais kol kas eiti neketina. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

Žiniasklaidos atstovų darbo suvaržymai prasidėjo vos pasikeitus valdžiai. Žurnalistams visų pirma buvo uždrausta įsinešti vaizdo ir garso fiksavimo įrangą į Seimo tualetus, rūkyklas ir viešojo maitinimo įstaigas. Paskui apribotas žurnalistų, galinčių gauti ilgalaikę akreditaciją į Seimą, skaičius: ne daugiau nei 3 žurnalistai, 3 fotografai ir 3 operatoriai iš vienos redakcijos. Be to, pagal naujas taisykles Seimo narius kalbinti galima tik tam tikrose vietose. Žiniasklaidos priemonėms pasipiktinus tokiais suvaržymais, vakar su Seimo pirmininku aptarti šių taisyklių susitiko D.Radzevičius.

 Laukia daugiau pasipiktinusių

„Susitikimo metu siekėme išgirsti argumentus dėl visų draudimų. Tačiau vietoj teisiškai priimtinų argumentų, tokių kaip asmens garbės ir orumo gynimas, išgirdome tik bendro pobūdžio nusiskundimus bendra žiniasklaidos veikla“, – pasakojo D.Radzevičius, į susitikimą atvykęs su kolegomis iš LŽS.

Išgirdome tik bendro pobūdžio nusiskundimus bendra žiniasklaidos veikla, – sakė D.Radzevičius.Pasak jo, Seimo pirmininkas draudimų nesiruošia atšaukti, kol nekilo daugiau praktinių problemų. „Jis mums sakė kol kas sulaukęs tik Žurnalistų sąjungos pretenzijų. Esą jei būtų daugiau raštiškų pasipiktinimų iš kitų organizacijų – Žurnalistų etikos inspekcijos ir panašiai, tada būtų galima svarstyti apribojimų atšaukimą“, – kalbėjo LŽS pirmininkas.

A.Valinskui žurnalistų delegacija įteikė pareiškimo teismui dėl teisių suvaržymo kopiją. „Ieškinys Seimui atnaujintas, sausio mėnesį jį teismas jau turėtų svarstyti. Mes pasiruošę ieškinį atsiimti, jei tik parlamentarai atšauktų savo sprendimus“, – sakė D.Radzevičius.

Seimas – ne vieta deryboms?

LŽS pirmininkas teigė nesuprantąs žurnalistų kvotų nuostatos pagrįstumo. Dėl naujų taisyklių į Seimą taip pat negali patekti žurnalistai ar LŽS nariai, nepriklausantys jokiai redakcijai. „Seimas – ne vieta derėtis dėl akredituotų žurnalistų skaičiaus. Pagal įstatymus žmonės turi teisę į informaciją“, – Seimo valdybos veiksmais piktinosi D.Radzevičius.

Tačiau derybos vyksta: kai kurios redakcijos šią savaitę sulaukė pranešimų iš Seimo Ryšių su visuomene skyriaus, kad „suderinus su Seimo vadovybe bus akredituoti iki 9 vienos redakcijos atstovų“. Esą tai nėra taisyklių pažeidimas – tiesiog jų interpretacija: redakcijos gali perskirstyti kvotas darbuotojams. Įdomiausia, kad Ryšių su visuomene skyrius tokius pranešimus išplatino Seimo pirmininko Arūno Valinsko sprendimu, be valdybos pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius