Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 10

Žmogaus teisių sargai savo apdovanojimą 2010 metais skyrė Kęstučiui Čilinskui

Žmogaus teisių stebėjimo instituto (ŽTSI) skiriamas Žmogaus teisių šauklio apdovanojimas 2010 metais atiteko teisininkui, visuomenės veikėjui Kęstučiui Čilinskui.
K.Čilinskas
K.Čilinskas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Žmogiškai ir pilietiškai jautrus, principingas ir nebijantis viešai išreikšti savo nuomonės, jis jau daugelį metų naudoja savo ekspertines teisės ir žmogaus teisių žinias, kovodamas prieš teisinės ir žmogaus teises gerbiančios valstybės principų laužymą, kviesdamas piliečius bendram darbui Lietuvos labui, gindamas labiausiai pažeidžiamų visuomenės narių teises“, – pranešime cituojamas ŽTSI direktorius Henrikas Mickevičius.

ŽTSI šį apdovanojimą įsteigė 2006–aisiais. Žmogaus teisių šaukliu skelbiamas asmuo, kuris einamaisiais metais ar ilgamečiu savo darbu labiausiai nusipelnė bei pasižymėjo ginant žmogaus teises, pranešė institutas.

K.Čilinskas buvo išrinktas į Seimą, yra dirbęs Vyriausybės kancleriu, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nariu, Seimo Žmogaus teisių komiteto patarėju. Jis yra Nepartinio demokratinio judėjimo steigėjas.

Anksčiau Žmogaus teisių šauklio apdovanojimus gavo – atlyginimų „vokeliuose“ problemą iškėlusi Dalia Budrevičienė, Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė, teisininkė Liudvika Meškauskaitė, buvusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius