Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 15

Žolę Vilniuje šienauti skatinami patys vilniečiai

Vilniaus miesto savivaldybė skatina vilniečius imti dalgius į rankas. Kadangi vejų šienavimui šiemet planuojama skirti tik apie pusę sumos, kiek būdavo skiriama kasmet, tikimasi, kad prie darbo prisidės ir paprasti vilniečiai.
Vilniaus vadovai tikisi, kad atsiras mokančių ir norinčių pagelbėti šienaujant žolę.
Vilniaus vadovai tikisi, kad atsiras mokančių ir norinčių pagelbėti šienaujant žolę. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Daugiabučių kiemai, pakelės, kitos viešosios vietos apaugusios vietomis net pusmetrį siekiančia žole. Anot Vilniaus savivaldybės atstovų, norint pakeles nušienauti per sezoną 5 kartus, skverus ir aikštes – 15, o daugiabučių namų kiemus – 3 kartus, reikėtų skirti 3,7 mln. Lt. Tačiau suplanuota kur kas mažiau – pusė šios sumos.

„Situacija vienoda visoje Lietuvoje, pinigų trūksta visiems. Todėl belieka arba skųstis paskambinus į savivaldybę ar seniūnijas, arba patiems prisidėti ir sutvarkyti teritorijas. Norime pamatyti, kiek atsiras entuziastų, kurie norės padėti šienauti“, – sakė  Vilniaus savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas.

Anot A.Mikalausko, lengviausia yra skambinti į seniūnijas, savivaldybę ir skųstis, kad vienur ar kitur nenušienauta žolė prie gatvės, kieme, kad neįmanoma išleisti vaikų pasivaikščioti. „Aš tai vadinu sovietiniu mąstymu – buvo Centrinis komitetas, kuris viską privalėdavo sutvarkyti. Gal geriau pabandome bendromis jėgomis susitvarkyti. Juk rinkti šiukšles talkose jau tampa įprasta, tad ir čia mokantys bei galintys šienauti galėtų prisidėti“, – teigė savivaldybės atstovas.

Vos prieš kelias savaites savivaldybės atstovai teigė, kad nušienauti pievų nespėta dėl biurokratinių trukdžių – pasibaigus sutartims su miesto teritorijas prižiūrinčiomis bendrovėmis kita sutartis dar nepasirašyta. Tačiau dabar aiškėja, kad kur kas rimtesnė priežastis yra lėšų stygius.

Aukšta žolė želia ne visose Vilniaus seniūnijose. Lazdynų seniūnas Algis Strelčiūnas jau prieš kelias savaites džiaugėsi, kad jų teritoriją nušienavo anksčiau Lazdynus prižiūrėjusi bendrovė, tad naujų sutarčių pasirašymo jiems laukti neteko.

Kol kas bus laukiama gyventojų reakcijos, stebima, ar atsiranda norinčiųjų prisidėti prie tokios akcijos. Jeigu susidomėjimas bus, tuomet ketinama per seniūnijas pasirūpinti dalgiais, žoliapjovėmis, nes daugiabučiuose tokius daiktus turi retas vilnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius