-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 23

„Zuikiai“ žinomam advokatui sugadino šventę

Buvusiam teisingumo ministrui, o dabar advokatui Gintarui Balčiūnui apkarto naujos advokatų kontoros, kuri įkurta kartu su Mariumi Grajausku, pristatymas.
Advokatai nepatenkinti savo darbu.
Advokatai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Kylianas Mbappe

Vilniuje į Šv.Kotrynos bažnyčią praėjusią savaitę atvykusius svečius pasitiko keli zuikiais apsirengę aktoriai. Jie laikė plakatus, ant kurių buvo užrašyta: „Advokatas G.Balčiūnas skolingas pusę milijono dolerių“, praneša „Lietuvos rytas“.

Šventės šeimininkas G.Balčiūnas buvo aiškiai sutrikęs: „Čia kažkoks prasimanymas. Aš visiškai nieko nežinau apie tokią skolą.“  Tuo metu skolų išieškojimo bendrovę, kuri užsakė zuikius, pasamdęs Rusijos verslininkas Jurijus Chorolas pasiruošęs advokatui atgaivinti atmintį.

Jis tvirtino, kad praėjusiais metais su G.Balčiūnu buvo sudaręs teisinės pagalbos sutartį. Tačiau advokatas ne tik nieko nenudirbo, bet ir negrąžino kaip užstato pervestų pusės milijono JAV dolerių (apie 1 mln. 150 tūkst. litų).

Ši istorija prasidėjo dar 2008 metais, kai advokatas G.Balčiūnas pasisiūlė atstovauti keturioms J.Chorolo bendrovėms ir pasiekti, kad būtų panaikintas jų beveik 15 mln. dolerių vertės turtui skirtas areštas.  Rusijos verslininko tvirtinimu, pasirašius teisinių paslaugų sutartį buvo sutarta, kad tuo atveju, jei areštas bus panaikintas, advokatas gaus 12,5 proc. vertės honorarą – apie pusantro milijono JAV dolerių.

Tačiau norėdamas įsitikinti savo kliento rimtais ketinimais G.Balčiūnas pareikalavo sumokėti pusės milijono dolerių užstatą. Advokatas įsipareigojo jį visą grąžinti, jei užduoties nepavyks įvykdyti.

„Nežinau kodėl, tačiau manęs buvo paprašyta tuos pusę milijono dolerių pervesti ne į G.Balčiūno, o į jo draugo Vitoldo Markevičiaus bendrovės „Era“ sąskaitą SEB banke. Šiuos pinigus pervedėme praėjusių metų vasario mėnesį“, – pasakojo J.Chorolas.  Laikas bėgo, tačiau Rusijos verslininko reikalai į priekį nejudėjo. Advokatas G.Balčiūnas parašė kelis skundus, tačiau visi jie buvo atmesti.

„Pareiškėme, jog nutraukiame sutartį, ir pareikalavome grąžinti užstatą – pusę milijono dolerių. Tačiau G.Balčiūnas aiškino, kad viskas tuoj bus išspręsta, o avansu gauti pinigai jau paskirti Apeliaciniam teismui, kuris netrukus priims teigiamą nutartį“, – sakė J.Chorolas.  Iš tiesų Apeliacinis teismas netrukus priėmė nutartį, bet ji buvo nepalanki J.Chorolo bendrovėms.

Praėjusių metų pabaigoje dalis pinigų – 200 tūkst. litų – buvo grąžinta.  Bet juos perdavė ne G.Balčiūnas, o jo bičiulis V.Markevičius. Kartu jis perdavė ir G.Balčiūno ranka parašytą raštelį apie pinigų perdavimą, ir lapelį, kuriame buvo surašytas atliktų darbų sąrašas.

Šiame lapelyje teigta, kad sprendžiant klausimus su Generalinės prokuratūros pareigūnais išleista 100 tūkst. litų.  Tiek pat sumokėta tarpininkams už informacijos suteikimą. 50 tūkst. litų įvertintas dokumentų parinkimas.

Brangiai buvo įvertintas ir advokato bei jo padėjėjo darbas. Advokatas įvairiose Lietuvos vietose esą turėjo 99 dalykinius susitikimus, kuriuose užtruko 171 valandą.  Įvertinus vienos valandos advokato kainą – 680 litų, susidarė dar apie 100 tūkst. litų.

Kiek mažiau išlaidų turėjo advokato padėjėjas, kurio valanda kainuoja 560 litų, – apie 55 tūkst. litų.  „Man visiškai neįdomu, kokie ten fantastiški skaičiai iš galvos buvo surašyti. Mes aiškiai buvome sutarę – neįvykdžius užduoties visi pinigai nedelsiant grąžinami“, – aiškino J.Chorolas.

Po apkartusios šventės advokatas G.Balčiūnas patvirtino, kad dirbdamas advokatų kontoroje „Jurevičius, Balčiūnas, Bartkus ir partneriai“ iš tiesų buvo sudaręs sutartį su J.Chorolu.  „Tačiau kilus rimtų abejonių dėl kliento reputacijos ir tapatumo buvo nuspręsta paslaugų nebeteikti ir grąžinti pateiktą užstatą. Tai ir buvo padaryta“, – teigė G.Balčiūnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius