-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 08

Žūklės aistruoliams prireikė pagalbos

Sekmadienį Kuršių mariose žuvį gaudę žūklės aistruoliai buvo kur kas atsargesni – atsargumo juos pamokė šeštadienį keliolika žvejų ištikusi nelaimė.
oledinės žūklės aistruoliai savaitgalį plūste plūdo gaudyti laimikio.
oledinės žūklės aistruoliai savaitgalį plūste plūdo gaudyti laimikio. / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Nelaimė Kuršių mariose nutiko šeštadienį popiet, kai įlūžo dvylika žmonių, ledu važiavusių sniego motociklais. Incidentas nutiko ties Ventės ragu, maždaug 2-3 km nuo kranto.

Sušlapę ir sušalę žvejai į krantą buvo parplukdyti pasieniečių laivu. Laimei, medikų pagalbos jiems neprireikė. Žvejams į pagalbą planuota siųsti karinių jūrų pajėgų sraigtasparnį, tačiau šios minties atsisakyta. Tą pačią dieną nelaimė nutiko ir dar porai žvejų – dėl tiršto rūko jie buvo nuklydę nuo kelio, tačiau juos išgelbėjo pasieniečiai.

Karinių jūrų pajėgų sraigtasparnio pagalbos vienam žvejui prireikė praėjusį ketvirtadienį. Sraigtasparnis buvo išsiųstas gelbėti vyro, kuris su visomis ledrogėmis iki pažastų įsmuko į šaltą vandenį. Visa laimė, kad klaipėdietis sugebėjo išsitraukti mobilųjį telefoną ir bendruoju pagalbos numeriu pats išsikvietė pagalbą.

Poledinės žūklės aistruolius šio metu labiausiai traukia Kuršių marių ledas ties Preila, esą ten geriausiai kimba laimikis. Kaip pranešė Neringos policijos pareigūnai, nepaisant pastarųjų dienų incidentų, žvejų sulaukta tiek pat, kiek ir įprasta šiuo metų lauku. Kaip „15min“ teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Neringos užkardos darbuotojai, vakar jiems jau neteko rūpintis nelaimėn patekusiais žvejais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius