-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 06

Zuokas: kreipimasis į TVF – neišvengiamas

Biudžeto tvirtinimo išvakarėse premjeras Andrius Kubilius kartoja, kad koalicija yra vieninga ir tikisi, jog naujasis biudžeto projektas bus patvirtintas. Tuo tarpu liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas kritikuoja konservatorių sprendimus ir teigia, kad antikrizinis priemonių paketas neveikia.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Viskas yra suderinta ir sutarta, jokių sprendimų daugiau nebus daroma. Nesutarimų prie koalicijos stalo nėra, tačiau Seimas yra gyvas organizmas, todėl tikimės patikimo koalicijos darbo“, – optimistiškai trečiadienio rytą kalbėjo premjeras.

Liberalų ir centro sąjungos lyderis A.Zuokas irgi tikisi, kad Seimas patvirtins naująjį biudžetą ir Vyriausybė daugiau laiko galės skirti verslo skatinimo planui. „Pažadai, kurie šiuo metu išsakyti ministrų, yra tik kalbos,o norisi matyti aiškių ir konkrečių sprendimų“, – teigė A.Zuokas.

Pasak jo, birželio mėnesį dar kartą peržiūrint biudžetą kai kurie dabartiniai mokesčiai turės būti mažinami. „Pirmųjų keturių šių metų mėnesių pajamų planas rodo aiškią tendenciją, kad mokesčių padidinimas neduoda tokių rezultatų, kokių tikėjosi premjeras ir finansų ministras“, – kalbėjo liberalcentristas.

Jis taip pat teigia, kad dabartinė Vyriausybės politika Lietuvą privers kreiptis į Tarptautinį valiutos fondą (TVF), nors tai ir būtų pripažinimas, kad krizės įveikti patys nesugebame. „Atsakyti tai, ką žinau, ar kaip politikui? Manau, kad jei mes kreipsimės į  TVF, tai bus aiškus pripažinimas, kad krizės įveikimo planas patyrė fiasko. Ir, kaip sako viena iš kandidačių į prezidentus, tai būtų tikros politinės impotencijos patvirtinimas. Kita vertus, matydamas biudžeto surinkimo planą manau, kad tai neišvengiama“, – teigė A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius