Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 16

Žurnalas „Veidas“ 2011 metų bankų reitinge trečiadienį nacionalizuotam „Snorui“ skyrė antrą vietą

Bankui „Snoras“, kurio akcijas trečiadienį nusprendė nacionalizuoti Vyriausybė, prieš kelias dienas savaitraščio „Veidas“ paskelbtame reitinge atiteko antroji vieta. Šiandien paaiškėjo, kad dalis banko turto pradingo, bankas įtariamas nusikalstama veika.
 „Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai, kad bankas „Snoras“ vėl pateko į geriausių komercinių bankų trejetuką, buvo paskelbta vos prieš porą dienų iki „Snoro“ klientus šokiravusios žinios apie jo nacionalizavimą.

Žurnalo „Veidas“ kasmet sudaromo reitingo pirmąjame trejetuke „Snoras“ buvo šešerius metus iš eilės.

Lapkričio 14-ąją „Snoro“ išplatintame pranešime apie tai cituojamas banko prezidentas Raimondas Baranauskas dėstė: „Šis įvertinimas dar kartą patvirtina, jog siekdami bankininkystės lyderio pozicijos, nuosekliai einame teisinga linkme, o mūsų banko plėtojama artimo ir atsakingo banko filosofija yra vertinama teigiamai“.

Lietuvos bankui nusprendus sustabdyti banko veiklą paaiškėjo, kad R.Baranauskas yra užsienyje. Kartu su juo užsienyje viešintis pavaduotojas Naglis Stancikas BNS neatskleidė, kur šiuo metu yra, tačiau pagal laiką tai gali būti kuri nors Azijos šalių – Honkonge, Malaizijoje, Singapūre, Kinijoje ir panašiai. „Neturiu ką pasakyti“, – BNS sakė N.Stancikas.

Vertino socialinį atsakingumą

„Veido“ redakcija, anot „Snoro“ pranešimo, bankus vertino pagal 23 klientams svarbius kriterijus: klientų aptarnavimo padalinių bei bankomatų skaičių, paskolų ir indėlių palūkanas, komisinius už paslaugas ir kt. „Šiemet žurnalo redakcija nusprendė daugiausiai balų skirti bankams, išdavusiems daugiausiai būsto paskolų. Jei ne šis prioritetas, absoliučiai vertinant bankų patrauklumą klientams, bankas „Snoras“ sąraše būtų pirmasis“, – teigiama pranešime.

Pranešama, kad „Veido“ redakcija, sudarydama reitingą, vertino ir veiksnius, parodančius bankų socialinį atsakingumą. „Mat šiandieninė situacija verčia žvelgti giliau – kiek bankai iš tikrųjų yra patikimi klientų finansų patarėjai ir kaip jie elgiasi, jeigu žmogus ar įmonė susiduria su laikinais sunkumais. „Snoro“ paramos fondas vien per tris šių metų ketvirčius yra suteikęs daugiau nei 330 tūks. litų paramos įvairiems kultūros ir meno projektams“, – rašoma „Snoro“ pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius