-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 02

Žurnalistų dienos atidaro lenktynes

Startuoja žurnalistų dienos „leŽuDi“ – kasmetinis Vilniaus universiteto žurnalistikos studentų organizuojamas renginys minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. „Kaip lenktyniauja žiniasklaida?“ – į šį klausimą, virtusį „leŽuDi‘17“ tema, bus bandoma atsakyti gegužės 2–6 dienomis.
Žurnalistų darbas įdomus, bet nenuspėjamas
Žurnalistika / 123rf.com

Renginį antradienį 16 val. atidarys diskusija apie žurnalistus „Facebook“ socialiniame tinkle. Bus aptariama, kaip kiekvienas iš jų siekia kuo greičiau pareikšti savo nuomonę aktualia visuomenei tema ir kokią tai turi reikšmę.

Dalyvaus Rita Miliūtė, Paulius Gritėnas, Eglė Samoškaitė, Simona Vilkaitė ir Aidas Puklevičius. Ši, o taip pat ir visos kitos toliau minimos diskusijos vyks Žurnalistikos instituto (Maironio g. 7) Vilniaus balso auditorijoje.

Gegužės 3 dieną 13 val. „leŽuDi‘17“ ieškos atsakymo, kodėl blogos naujienos pirmauja. Nors žmonės skundžiasi negatyvių naujienų pertekliumi žiniasklaidoje, tačiau vis tiek jas skaito. Apie šį uždarą ratą diskutuos Raimundas Celencevičius, Paulius Ramanauskas, Dalia Kutraitė, Antanas Mockus bei Deimantas Jastramskis, Žurnalistikos instituto direktorius.

Gegužės 4 dieną numatytos dvi diskusijos. Ar pastebėjote, kad įsijungę radiją, galime pažvelgti ir į pašnekovus? Kad keli didieji interneto portalai turi savo televizijas, o per televiziją skaitomi laikraščiai? Ima atrodyti, kad kiekviena medija nori valdyti ir visas kitas medijas - būtina skaityti, kalbėti, rašyti ir rodyti vaizdus vienu metu. Kodėl taip yra, 14 val. aiškinsis Liepa Želnienė, Jurga Tvaskienė, Karolis Vyšniauskas, Žygintas Pečiulis, Aistė Plaipaitė, Jovita Sukackaitė ir Eglė Daugėlaitė.

Iškart po to, 16 val., lauks diskusija „Ar žiniasklaida lemia rytojaus įstatymą?“. Joje bus bandoma atsakyti, kiek ir kokiais būdais žurnalistai prisideda prie Seimo darbotvarkės formavimo ir kaip politikai reaguoja į žiniasklaidoje eskaluojamas temas. Dalyvaus Gabrielius Landsbergis, Algirdas Sysas, Virginijus Sinkevičius, Šarūnas Černiauskas, Birutė Davidonytė, Aurimas Perednis bei Rima Urbonaitė.

Galiausiai, paskutinę oficialią „leŽuDi‘17“ dieną, penktadienį, 14 val. Paulius Cubera ir Rytis Vyšniauskas svarstys, kiek sporto žiniasklaidoje yra žurnalistikos – ar sporto žurnalistai yra tik rezultatų skelbėjai? Kokį žurnalistinį darbą reikia atlikti rašant apie sportą? O gal žurnalistikos sporte nereikia?

Nebus pamiršta ir apie kiekvienais metais vykstančias žurnalistų sporto varžybas. Trečiadienį 14 val. Vilniaus universiteto „Sveikatos ir sporto centre“ Saulėtekio al. 2 vyks krepšinio varžybos, kuriose „Press‘o“ komanda bandys apginti čempionų titulą prieš kovinguosius žurnalistikos studentus ir alumnus. O penktadienį 16 val. Saulėtekio stadione bus galima stebėti futbolo turnyrą. Čia 6 komandos kovos dėl čempionų vardo ir taurės, kuri šiuo metu yra DELFI žurnalistų rankose.

Taip pat šeštadienį visi norintys bus mielai kviečiami į žurnalistų dienų uždaromąją popietę. Renginio pradžia – 15:00 val. Šv. Jonų bažnyčioje, kurioje vyks apdovanojimai už geriausią tiriamosios žurnalistikos veiklą. Nuo bažnyčios vyks iškilminga eisena iki VU Vilniaus fotografų kiemo (Žurnalistikos institute Maironio g. 7), kur žodį tars Komunikacijos fakulteto dekanas ir dėstytojai, svečių lauks muzikinė programa, o taip pat bus apdovanojami mokiniams skirto rašinių ir nuotraukų konkurso nugalėtojai. Svečiai galės pasivaišinti užkandžiais ir kava.

Papildomos informacijos galima rasti oficialiame „leŽuDi‘17“ „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius