Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 30

Žuvininkystės tarnybos darbuotojai pateikė peticiją dėl abejotinų permainų Žuvininkystės tarnyboje

Aukščiausiems valstybės vadovams Žuvininkystės tarnybos darbuotojai pateikė kolektyvinį prašymą panaikinti žemės ūkio ministro įsakymą dėl Europos Sąjungos Bendrosios žuvininkystes politikos nuostatų neatitinkančios pertvarkos Žuvininkystės tarnyboje ir neracionalių, neefektyvių sprendimų reorganizuojant tarnybą. Apie tai rašoma Žuvininkystės tarnybos pranešime spaudai.
Žvejybiniai laivai
Žvejybiniai laivai / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

„Žuvininkystės tarnybos patvirtintos struktūros keitimas nėra pagrįstas nei socialiai, nei ekonomiškai, ir tai neužtikrins efektyvios tarnybos veiklos įgyvendinant ES Bendrosios žuvininkystės politiką. Atsižvelgiant į šios Vyriausybės vykdomą regioninę politika, Žuvininkystės tarnyba jau šiai dienai yra puikus šios politikos įgyvendinimo pavyzdys – jos padaliniai yra išsidėstę visoje šalies teritorijoje, taip pat ir Klaipėdoje“,- teigia peticijos autoriai.

Žuvininkystės tarnybos darbuotojai pritaria pertvarkos poreikiui tarnyboje, tačiau pertvarka turėtų būti ekonomiškai nepagrįsta, racionali ir užtikrinti efektyvesnį tarnybos darbą. Žuvininkystės tarnybos Finansų ir Bendrųjų reikalų skyriai, turintys kvalifikuotus darbuotojus, bus perkelti į Klaipėdą, nors jie kuo puikiausiai kurį laiką dar galėtų ir toliau funkcionuoti Vilniuje, ypač, kad numatyta nuo kitų metų steigti Nacionalinį centrą, kuriam bus perduota didžioji dalis minėto skyriaus funkcijų.

„Shutterstock“ nuotr./Žvejyba
„Shutterstock“ nuotr./Žvejyba

Iškėlimas į Klaipėdą laukia ir Žvejybos stebėsenos bei kontrolės skyriaus. Tolimuosiuose vandenyse žvejojančius laivus Tarnybos inspektoriai kontroliuoja informacinių kontrolės sistemų pagalba ir vykdami į misijas, kurių metu vykdo fizines laivų patikras. Šie laivai į Klaipėdos uostą neužsuka, tad nėra jokios būtinybės Žvejybos stebėsenos ir kontrolės skyrių kelti į uostamiestį.

Be to, persikėlimas sukeltų nepatogumų darbuotojams, kurie dabar gyvena ir turi būstus Vilniuje.

Peticijoje teigiama, kad neracionaliai ir neefektyviai atrodo ir Žemės ūkio ministerijos sprendimas Žuvininkystės tarnybai Klaipėdoje išnuomoti papildomas patalpas, nors tarnyba uostamiestyje turi pakankamai patalpų.

Žuvininkų peticijos autoriai siekia atkreipti dėmesį į tai, kad prisidengus reformomis ir pertvarkomis, galimai yra siekiama politinių tikslų ar net asmeninių interesų įgyvendinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius