-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 15

Žvėrinčiuje jau apgyvendintos iš „Raubonių parko“ konfiskuotos meškos

Valstybinių miškų urėdijos Telšių regioniniame padalinyje, „Žvėrinčiųje“, jau įkurdintos rudojo lokio patelės, praėjusią savaitę konfiskuotos iš „Raubonių parko“, antradienį pranešė Miškų urėdija.
Meškos
Meškos / Valstybinių miškų urėdijos nuotr.

Šiuo metu meškos jaučiasi gerai, pamažu apsipranta naujoje vietoje.

„Didžiuliame voljere yra baseinas, smėlio zona, erdvios vidaus patalpos – namelis. Voljeras įrengtas taip, jog lankytojai gali jas matyti tik iš vienos pusės, įrengta papildoma apsauginė tvora, apribojant lankytojų priėjimą prie pat voljero grotų, todėl sukeliamas streso lygis minimalus“, – sako Valstybinių miškų urėdijos Telšių regioninio padalinio vadovas Romualdas Zebčiukas.

Planuojama, kad naujosios „Žvėrinčiaus“ gyventojos – dešimties metų rudojo lokio patelės erdviame aptvare gyvens laikinai.

Rudojo lokio patelės bus maitinamos, atsižvelgiant į tai, kokį pašarą gaudavo ankščiau ir į Lietuvos zoologijos sodo specialistų sudarytą maitinimo racioną lokiams.

Bendradarbiaujant su Aplinkos apsaugos departamentu, Lietuvos gyvūnų globėjų asociacija ir Lietuvos zoologijos sodu, dvi lokės perduotos, konfiskavus jas iš pažeidėjo.

Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcija anksčiau atlikus patikrinimą nustatė, kad „Raubonių parkas“ neteisėtai laiko ir eksponuoja gyvūnus, kurie yra saugomi ir įrašyti į draudžiamų laikyti gyvūnų sąrašą.

Praėjusią savaitę aplinkosaugininkai iš parko konfiskavo devynis laukinius gyvūnus. Be šių meškų konfiskuotos ir keturios lūšys, viena beždžionė, apuokas ir miškinė kiaunė.

Dalis gyvūnų – lūšys ir beždžionė – laikinai bus apgyvendinti Lietuvos zoologijos sode.

Lankytojai meškas gali pamatyti „Žvėrinčiaus“ darbo valandomis nuo trečiadienio iki sekmadienio.

Vos prieš metus Telšių regioninio padalinio „Žvėrinčių“ paliko garbaus amžiaus sulaukęs meškinas Timofėjus. Lyginant su žmogaus amžiumi, manoma, Timofėjui buvo apie 100 metų.

Rudieji lokiai laisvėje išgyvena iki 30, o nelaisvėje – iki 47 metų, pranešė urėdija.

„Žvėrinčius“ įkurtas 1996 metais. Beveik 70 ha plote eksponuojami Lietuvos miškuose sutinkami gyvūnai. Objektas lankomas nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius