-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 19

Žydai pasipiktino Kovo 11-osios eitynėmis „kapinių teritorijoje“

Vilniaus ir Lietuvos žydų bendruomenės išplatino laišką, kuriame reiškia pasipiktinimą kovo 11- dieną vykusiomis patriotiškai nusiteikusio jaunimo eitynėmis – žydus papiktino tai, kad eisena vyko ant senųjų žydų kapinių.
Eitynės
Eitynės / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Lietuvos žydų bendruomenė ir Vilniaus žydų bendruomenė išreiškia didelį susirūpinimą tuo, kad mūsų, kaip tautinės mažumos, ir oficialių valstybės institucijų požiūris į Lietuvos valstybės nepriklausomybę taip kardinaliai skiriasi, – rašoma šiame pareiškime. – Lietuvos žydai valstybės nepriklausomybės atkūrimo 20 metines suprato kaip šventę visiems, tuo tarpu Vilniaus miesto savivaldybės administracija šią progą išnaudojo mūsų negausiai bendruomenei paniekinti ir įžeisti.“

Vilniaus ir Lietuvos žydų bendruomenių narius papiktino tai, kad dalis eitynių vyko ir Vilniaus žydų Šnipiškių senųjų kapinių teritorijoje negavus Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos leidimo. „Beje, Kultūros paveldo departamentas jau yra nurodęs Vilniaus miesto savivaldybei, kad minėta teritorija yra netinkama naudoti masiniams renginiams“, – pabrėžiama pareiškime.

„Reikalaujame, kad Vilniaus žydų Šnipiškių senųjų kapinių teritorija nebūtų ateityje naudojama masiniams renginiams naudoti“, – sakoma pareiškime.

Kovo 11-osios eitynės, kuriose dalyvavo daugiau nei 500 žmonių, sostinėje prasidėjo prie Adomo Mickevičiaus paminklo ir per Sereikiškių parką patraukė buvusių Vilniaus koncertų ir sporto rūmų link.

Dėl renginių senųjų žydų kapinių teritorijoje skandalas buvo kilęs ir anksčiau, kai būtent šioje vietoje buvo pasiūlyta organizuoti homoseksualių asmenų eitynes. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius