Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 13

Žydų fondas sulaukė apie 1 tūkst. prašymų skirti kompensaciją

Kompensacija už žydų turtą disponuojantis fondas yra sulaukęs apie 1 tūkstantį holokaustą išgyvenusių žydų prašymų skirti kompensaciją.
Žydai
Žydai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky svarsto galimybę pratęsti paraiškų priėmimo terminą, nes kai kuriuos žmones informacija apie galimybę gauti kompensaciją pasiekė per vėlai, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Esame gavę apie 1 tūkst. prašymų. Tačiau jie tebeplaukia, todėl sunku numatyti, kiek jų bus iš viso. Gal net turėsime pratęsti paraiškų priėmimo terminą, nes kai kurie žmonės, ypač gyvenantys tolimuose kraštuose, per vėlai sužinojo, kad gali pretenduoti į kompensacijas. Šiuo metu Australijos, Kanados ir kitų šalių žiniasklaidoje skelbiame informaciją apie tai“, – dienraštis cituoja F.Kukliansky.

Pagal užpernai priimtą Lietuvos Respublikos geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą įstatymą, žydams per ateinantį dešimtmetį bus išmokėta 128 mln. litų kompensacija už totalitarinių režimų nusavintą turtą.

Pernai Vyriausybė patvirtino fondą, kuris skirstys lėšas, ir pervedė pirmuosius 3 milijonus litų, kurie turėtų būti skiriami holokaustą ir sovietų terorą išgyvenusiems žydams. Paraiškų fondas laukia iki šių metų vidurio ir žada išmokėti pinigus antroje metų pusėje.

Per nacistinės Vokietijos okupaciją 1941-1944 metais išžudyta apie 90 proc. iš maždaug 208 tūkst. Lietuvos žydų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius