Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 01

Žymusis violončelininkas grieš Klaipėdai

Į Klaipėdą jau atkeliavo įžymusis violončelininkas ir dirigentas Davidas Geringas, pajūrio gyventojams surengsiantis kelis koncertus.
Violončelininkas D.Geringas Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre surengs porą koncertų.
Violončelininkas D.Geringas Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre surengs porą koncertų.

„Yra susiklosčiusi tradicija atvažiuoti į koncertą iš vakaro, o jam pasibaigus – važiuoti namo. Taip nieko tame mieste ir nepamatai“, - sakė muzikas, besidžiaugiantis reta proga pagyventi Klaipėdoje beveik dvi savaites.

Į Klaipėdą atvykęs D.Geringas jau pirmąją dieną sulaukė siurprizų – į teatrą, pamatęs didžiulę afišą, užsuko kruizinio laivo turistas. Iš Brazilijos keliavęs smuikininkas atpažino 40 metų nematytą bendramokslį.

D.Geringas Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre ves meistriškumo pamokas orkestrui, ruošis P.Čaikovskio kūrinių koncertą styginių orkestrui.

Derindamas pamokas su teatro orkestru muzikas dar ketina surengti rečitalius Tauragės, Telšių bei Palangos publikai.

Klaipėdiečiams šeštadienį D.Geringas ruošia P.Čaikovskio kūrinių koncertą. Su šiuo rusų kompozitoriumi violončelininką sieja ne tik tai, kad muzikas yra pelnęs laurus prestižiniame P.Čaikovskio vardo konkurse. „Mano žmonos šaknys labai glaudžiai siejasi su šiuo kompozitoriumi. Galima sakyti, kad ji ir gimusi jo vardo muziejuje“, - juokaudamas pasakojo D.Geringas.

Maestro D. Geringo viešnagę užbaigs atnaujintas P. Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“ pastatymas. Į Klaipėdos muzikinio teatro sceną vėl sugrįžusi populiariausia P. Čaikovskio opera žada malonių staigmenų žiūrovams. Pirmiausia naujame amplua pasirodys pats D. Geringas. Tai savotiškas maestro debiutas – operos jis dar nėra dirigavęs. Taip pat publika susitiks su naujais solistais.

D.Geringas Klaipėdoje grieš šį ir kitą šeštadienį Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre, 19.30 val.

Didžiuojasi kilme

D. Geringas – vienas įvairiapusiškiausių muzikų, patenkantis į pasaulio violončelininkų penketuką. Jis gimė Vilniuje ir visada pabrėžia, kad jo pavardė turi lietuvišką galūnę „-as“.
1999 m. už lietuviškos muzikos sklaidą pasaulyje D. Geringas buvo apdovanotas aukščiausiu valstybiniu apdovanojimu – Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino 4 -ojo laipsnio ordinu. 2002 m. D. Geringas pelnė Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius