-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrink „Metų kulinarą 2009”!

Dienraštis „15min” ir naujienų portalas 15min.lt baigiantis metams skaitytojams primena svarbiausius metų akcentus ir kviečia išrinkti „Metų įvykį“ daugiau nei trisdešimtyje kategorijų. Kiekvieną dieną portale 15min publikuosime mažiausiai po vieną apklausą. Balsuokite ir išrinkite „Metų vestuves“, „Metų citatą“, „Metų skandalą“, „Metų porą“ ir daugybę kitų linksmų nominacijų. Šį kartą renkame „Metų kulinarą“.
Nomedos atversta knyga
Nomedos atversta knyga / Knygos nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Kulinaras

Šiais metais knygų leidėjai pagaliau suprato, kad kelias į skaitytojų širdis eina  ne tik per akis, bet ir per skrandį. Konservatyvią Lietuvos knygų rinką užplūdo TV žvaigždžių ir įžymybių receptų knygos. Tai, kas visame pasaulyje daroma jau daugelį metų, puikiai prigijo ir Lietuvoje. Viena paskui kitą pasirodė Aleksandro Pogrebnojaus, Lino Samėno, Nomedos Marčėnaitės, Beatos Nicholson  kulinarinių gudrybių knygos.

Pionieriumi tapo A.Pogrebnojus. Savo knyga „Virtuvės kauko receptai“ jis pabandė nustebinti jau per pernykštes Kalėdas. 80-ies puslapių knygoje dizaineris sudėjo 30 receptų. Pats A.Pogrebnojus savo bičiuliams gurmanams rekomendavo paragauti jam skaniausių pyragėlių su mėsa. Pristatymas virto savotišku aukcionu: jo metu buvo pardavinėjamos žymių lietuvių dekoruotos lėkštės, o už jas surinkti pinigai skirti pirkti mažoms žuvytėms. Jas A.Pogrebnojus žadėjo paleisti į Nerį.

Nomedos knyga apie maistą ir mylimuosius. Nomedos Marčėnaitės knyga „Virtuvės užrašai” – tai 100 receptų iš savo virtuvės. TV laidų vedėja bei keramikė dalį receptų pavadino juos davusių daugiau ar mažiau žinomų moterų vardais.

„Išties ši knyga – ne apie virtuvę, o apie gyvenimo būdą, mokėjimą džiaugtis viskuo, kas neliūdina, maisto ruošimą su polėkiu – lengvai, nesugaištant daug laiko. Rimtai kalbėti apie kulinariją – apie tai, kuo užsiimu mėgėjiškai, kaip dauguma šeimas maitinančių mamų, nedrįsčiau“, – tikino Nomeda.

„Jeigu savo knygą bandyčiau pristatyti vienu sakiniu, tai jis būtų toks: iš virtuvės virtuvei – apie maistą, kuriuo noriu pradžiuginti savo mylimuosius“, – sakė Nomeda.

Lietuviškasis Jamie Oliveris ir jo „Virtuvės knyga“. Virtuvės šefo Lino Samėno 80 receptų knyga yra kaip reta praktiška. Sudedamųjų dalių visiems knygoje aprašytiems patiekalams galima nesunkiai rasti šalies prekybos centruose.

Paklaustas, ar ši receptų knyga gali padėti žmogui, kuris tesugeba tik išsivirti kiaušinį, Linas atsakė neigiamai. „Tokiam žmogui niekas nebeįdomu ir ši knyga nepadės. Tačiau sugebančiam šiek tiek daugiau – tikrai taip“, – įsitikinęs L.Samėnas.

Beatos virtuvė. Gardžiai atrodanti ir visada besišypsanti Beata – tokia pati kaip ir jos knyga „Beatos virtuvė“. Knygoje – daugiau nei šimtas neįmantrių, daug kartų pačios išbandytų valgių idėjų šventei ir kasdienai, dideliems ir mažiems. 

Knyga – spontaniška ir gyva kaip pati Beata. Joje greta receptų yra smagių lyrinių nukrypimų. Galima skaityti kaip romaną!

„Kitaip man neišeina... Mano rašymo būdas – toks pat kaip kalbėjimo: išsilieju vienu prisėdimu, vienu įkvėpimu – kaip nesustodama pasakočiau draugei. Bet jei reikėtų taip kalbėti, turbūt nepavyktų, nes mintis popieriuje gula truputėlį kitaip, nei srovena iš lūpų. Kai ką nors gaminu, mano galvoje kartais skamba vidinis monologas, kaip parašysiu apie tai arba tai. Karščiausia viskas būna, kai patiekalas dar karštas. Tačiau kartais tereikia prisėsti prie kompiuterio ir vidinis monologas vėl grįžta, klibina klavišus“, – šypsosi Beata.

Ko gero, didžiausias knygos pranašumas, kad pateikti valgiai nepakenkė nei Beatos, nei šeimos draugų figūroms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius