Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 21

Migrantų multifunkcinio centro atidarymu pabaigtas projektas „Pabradės užsieniečių registracijos centro rekonstrukcija ir statyba“

Gruodžio 20 d. Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje duris atvėrė Migrantų multifunkcinis centras – du nauji ir modernūs pastatai užsieniečių apgyvendinimui.
Pabradės užsieniečių registracijos centro rekonstrukcija ir statyba
Pabradės užsieniečių registracijos centro rekonstrukcija ir statyba / VSAT nuotr.

Šiuo atidarymu buvo užbaigtas ES finansuotas Europos kaimynystės priemonės projektas „Pabradės Užsieniečių registracijos centro rekonstrukcija ir statyba“ (Projektas), kurį įgyvendino Valstybės sienos apsaugos tarnyba prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (VSAT), Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos bei Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pagerins URC sulaikytų ir prieglobsčio besiprašančių užsieniečių gyvenimo sąlygas.

Pastatytas ir įrengtas Migrantų multifunkcinis centras pagerins URC sulaikytų ir prieglobsčio besiprašančių užsieniečių gyvenimo sąlygas.

Daugiau nei 5000 kv. m. užimančiuose pastatuose įrengti gyvenamieji kambariai migrantams apgyvendinti, valgykla, socialinių darbuotojų bei psichologų kabinetai, sporto, poilsio bei maldos kambariai. Pastatai, kuriuose galės būti apgyvendinti 462 asmenys, pritaikyti žmonėms su negalia.

Statybos darbų vykdytojas – tarptautinio atviro konkurso būdu atrinkta bendrovė „Jungtiniai projektai“.

Projekto įgyvendinimo metu nuo 2019 m. jau įvykdyti kiti URC rekonstrukcijos ir statybos darbai: pastatytas sulaikytų moterų bendrabutis, užsieniečių priėmimo pastatas, rekonstruotas administracinis pastatas bei pastatytas jo priestatas, rekonstruoti garažo, valgyklos, sandėlių pastatai, pastatyti voljerai tarnybiniams šunims, URC teritorija aptverta nauja tvora, įrengti lauko inžineriniai tinklai, nugriauti seni ir nefunkcionalūs pastatai, sutvarkyta aplinka. Taip pat nupirkta reikalinga įranga ir baldai rekonstruotuose ir naujai pastatytuose pastatuose.

VSAT nuotr. /Pabradės užsieniečių registracijos centro rekonstrukcija ir statyba
VSAT nuotr. /Pabradės užsieniečių registracijos centro rekonstrukcija ir statyba

Projekto lėšomis modernizuotose buvusio karinio komplekso patalpose įsikūrė ne tik pasieniečiai, bet ir Švenčionių raj. Policijos komisariato Pabradės policijos pareigūnai bei Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Pabradės ugniagesių gelbėtojų komanda.

Tuo būdu Projektas prisidėjo ne tik prie URC sulaikytų bei prieglobsčio besiprašančių užsieniečių gyvenimo sąlygų gerinimo, bet ir Pabradės miesto bei aplinkinių gyventojų saugumo didinimo.

Projektui įgyvendinti skirta 14,2 mln. eurų, iš kurių 12,8 mln. eurų sudaro ES lėšos, o likusius 10 procentų nuo visos skirtos sumos skiria VSAT ir projekto partnerės, Lietuvos policija bei priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Šį straipsnį iš dalies finansavo Europos Sąjunga. Už jo turinį atsako tik VSAT ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad straipsnis atspindi Europos Sąjungos poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius