-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 23

Mokesčių mokėtojai jau susigrąžino beveik 82 mln. litų

Iki kovo 23 dienos apie 110 tūkst. šalies gyventojų susigrąžino beveik 82 mln. litų 2008 metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permokos. Praėjusiais metais tuo pačiu metu 124 tūkst. gyventojų buvo susigrąžinę apie 90 mln. litų.
Ekonomikos lėtėjimas.
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

GPM permoka vėliau nei per 10 darbo dienų šiai dienai grąžintina 5-iems procentams teisingai e. būdu deklaracijas pateikusių mokesčių mokėtojų. Teisės aktai numato, kad GPM permoka gyventojams turi būti grąžinta iki liepos 31 dienos.

„Valstybinės mokesčių inspekcijos prognozėmis, šiais metais mokesčių mokėtojai turėtų susigrąžinti per 420 mln. litų GPM permokos. 10 darbo dienų terminas, per kurį buvo planuojama grąžinti permoka šiek tiek pailgėjo dėl didesnių palūkanų bankams už paskolas nekilnojamajam turtui įsigyti bei kitų priežasčių, dėl kurių išaugo grąžintina GPM permoka: pernai vidutiniškai permoka sudarė 630 litų, o šiemet – 760 litų. Be to, šiais metais gyventojai itin aktyviai deklaruoja pajamas (iki šiandien pateikta apie 360 tūkst. deklaracijų, o praėjusiais metais tuo pačiu metu buvo pateikta apie 300 tūkst. deklaracijų), todėl ir grąžinamos GPM permokos srautai yra šiek tiek kitokie, nei planuota“, – sakė VMI prie FM viršininko pavaduotojas Gediminas Vyšniauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius