Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglų kalba populiariausia mokyklose visose ES šalyse, rusų kalbos daugiau mokomasi Baltijos valstybėse

Anglų kalbos mokymasis išlieka prioritetiniu daugelyje Europos valstybių, o rusų kalbos daugiau mokomasi tik Baltijos šalių mokyklose, rodo Europos Sąjungos statistikos agentūros „Eurostat“ pirmadienį paskelbta ataskaita.
Pamoka
Pamoka / „Scanpix“ nuotr.

Anot ataskaitos, 2009-aisiais metais pradiniame ir pagrindiniame mokymo etapuose anglų kalbos mokėsi 82 proc. moksleivių, vyresnėse klasėse – net 95 proc. Lietuvoje šie rodikliai panašūs – 86 ir 91 proc.

Antroji labiausiai Europos valstybėse paplitusi užsienio kalba pradinio ir pagrindinio išsilavinimo įstaigose yra prancūzų – ją mokosi 16 procentų, vyresnėse klasėse populiaresnė vokiečių kalba – 27 procentai. Lietuvoje populiarumą išlaiko rusų kalba. Jos kaip antrosios užsienio kalbos siekiant pradinio ir pagrindinio išsilavinimo mokosi 41 procentas, vėliau – 35 procentai moksleivių. Stipresnė rusų kalbos pozicija yra tik Estijoje (atitinkamai 33 ir 65 procentai) bei Latvijoje (31 ir 54 procentai).

Pirmadienį 10-ą kartą minima Europos kalbų diena. Pagrindinis šios dienos tikslas – pabrėžti kalbų mokymosi svarbą, Europos lingvistinę ir kultūrinę įvairovę bei paskatinti kalbų mokymosi visą gyvenimą iniciatyvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius