-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune elektroninis mokinio pažymėjimas veiks kaip transporto e.bilietas

Kauno moksleiviai, turintys elektroninius mokinio pažymėjimus (EMP), jais galės naudotis ir kaip miesto viešojo transporto elektroniniu bilietu. Su pažymėjimu bus galima įsigyti tiek vienkartinius važiavimo autobusais bei troleibusais bilietus, tiek ir mėnesinius bilietus. Moksleiviams galios įprastinės, valstybės garantuojamos, nuolaidos.
Nauji autobusai
Nauji autobusai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiuolaikinės technologijos suteikia galimybę paprastinti kasdienį žmonių gyvenimą. Moksleiviams, turintiems elektroninius pažymėjimus, nebereikės turėti dviejų skirtingų kortelių, be to, bilietų patikra viešajame transporte vyks greičiau, o tuo pačiu – sudarys mažiau trukdžių ir kitiems kauniečiams“, – sako EMP diegiančios kompanijos „ID4S“ direktorė Agnė Zalanskaitė.

Pasak jos, kontrolieriams pakaks patikrinti EMP ir nebereikės prašyti parodyti įprastą mokinio pažymėjimą, kuris garantuoja teisę naudotis transporto nuolaidomis.

„ID4S“ ir Kauno miesto viešojo transporto bilietų skaitmenizavimą organizuojanti AB „Autrolis“ sutartį dėl elektroninio mokinio pažymėjimo bei e-bilieto integravimo pasirašė praėjusią savaitę.

Moksleiviai, kurie dar tik turi gauti savo elektroninius mokinio pažymėjimus – juos gaus jau su įrašytu viešojo transporto bilietu. Atsižvelgdami į pateiktas instrukcijas, mokiniai juos galės pasipildyti spaudos kioskuose bei kitose įprastinėse e-bilietų pirkimo bei papildymo vietose.

Jau nuo šių metų pavasario tokia pati sistema veikia Vilniuje. Vilniaus moksleiviai, turintys kompanijos „ID4S“ išduotus elektroninius mokinio pažymėjimus, jais gali naudotis kaip „Vilniečio kortele“, kuri atitinka viešojo transporto e.bilietą. Vilniaus moksleiviai su savo EMP gali naudotis ir oranžiniais miesto dviračiais „CycloCity“.

Pasak A. Zalanskaitės, tai ne paskutinis miestas, kuriame elektroniniai mokinio pažymėjimai bus integruoti su transporto sistemomis. „Šiuo metu tęsiame derybas su dar kelių miestų savivaldybėmis bei transporto įmonėmis“, – teigia „ID4S“ direktorė.

Elektroniniai mokinio pažymėjimai Lietuvoje išduodami nuo sausio mėnesio. Kortelėje integruotos mokyklai svarbios sistemos, palengvinančios ugdymo įstaigų administracijos darbą, tokios kaip nemokamo maitinimo apskaita, saugumo mokykloje, atsiskaitymo mokyklos valgykloje ir pan. funkcijos. Savo ruožtu vaikai bei jų tėvai su EMP gali naudotis daugiau nei 600 nuolaidų Lietuvoje ir specialiais mobiliojo ryšio planais.

Elektroninių mokinio pažymėjimų diegimą 2012 m. patvirtino švietimo ir mokslo ministras. Kol kas šie nauji mokinio pažymėjimai diegiami palaipsniui. Mokyklose, kurios vis dar neturi įsidiegusios EMP – naudojami popieriniai mokinio pažymėjimai. EMP gali būti išduotas tik sudarius sutartis su personalizavimo paslaugas tiekiančia bendrove. Tik įmonė „ID4S“ pažymėjimo funkcionalumą mokyklose diegia neatlygintinai.

Elektroninius mokinio pažymėjimus (EMP) diegia 2012 m. įkurta įmonė „ID4S“, kurianti skaitmenines technologijas bei kūrybiškus sprendimus Lietuvos mokykloms. Kompanija siekia, jog priemonės, skirtos jaunų žmonių ugdymui Lietuvoje, atitiktų pasaulinius standartus ir tendencijas. Daugiau informacijos www.mokiniopazymejimas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius