Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune Rugsėjo 1-oji pulsuos krepšinio ritmu

Ar mokslo metų pradžios šventės neužgoš visą viešąją erdvę pastaruoju metu užgrobęs krepšinis? Šis klausimas jaudina ne vieną pedagogą ir tėvelį. Tačiau renginių organizatoriai ir patys moksleiviai bei studentai ramina – abu svarbūs įvykiai tik papildys vienas kitą.
Kauno mokyklose šį rugsėjį mokslus pradės mažiau moksleivių. Moksleivių skaičiaus mažėjimo neišvengė nei valstybinės, nei privačios mokyklos.
Rugsėjo 1-oji / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Rugsėjo 1-oji ir Europos vyrų krepšinio čempionatas vienas kitam tikrai netrukdo. Ir moksleivių, ir studentų, ir krepšinio renginiai susilies į vieną didelę miesto šventę“, – tikina Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų direktorė Ona Žukienė.

Rūmai jau ne vienus metus, kartu su Kauno savivaldybe, organizuoja šventes moksleiviams. Šiemet, kaip ir pernai, ji vyks Nemuno pakrantėje įsikūrusiame „Daugirdo“ amfiteatre. Vienas pagrindinių 16 val. prasidėsiančio renginio akcentų – krepšinis. Vaikai dalyvaus miesto mokyklų jaunųjų dailininkų konkursuose „Pirmoji dailės pamoka", „Mes su tavim, mes su tavim, krepšini".

Savo universitetų tradiciniuose renginiuose dalyvausiantys studentai taip pat neslepia, kad mokslo metų pradžios šventė bus neišvengiamai persmelkta krepšinio – vyks išvakarėse žaistų pirmųjų Lietuvos rinktinės rungtynių su Didžiąja Britanija aptarimas, o vakare visi eis žiūrėti Lietuvos ir Lenkijos rinktinių susitikimo.

„Jei neįvyks kokių nors masinių riaušių, šių mokslo metų pradžia turėtų tapti viena įspūdingiausių. Juk ne kiekvienais metais tiek gerai nusiteikusių žmonių užplūsta visą miesto centro ir senamiestį“, – įsitikinęs tiksliuosius mokslus studijuojantis Justas Kazlauskas.

„15min“ primena, kad Kaune rugsėjo 1-ąją netrūks Mokslo ir žinių dienai skirtų renginių. 11 val. vyks Lietuvos sveikatos  mokslų universiteto studentų ir akademinės bendruomenės eisena nuo Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos. Vytauto Didžiojo universitetas 13.45 val. rengia šventinę eiseną nuo Vytauto Didžiojo paminklo  į Vienybės aikštę.

Lietuvos švietimo istorijos muziejus 13 val. kviečia į nemokamą pažintinę ekskursiją. 18 val. VDU Kauno botanikos sode vyks Kauno diksilendo „DixXband“ pasirodymas su programa „Singswing“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius