Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos mokiniai ir mokytojai pagal informacinių technologijų naudojimą – tarp pirmaujančių ES

Lietuvos mokiniai dažniau nei vidutinis Europos mokinys naudoja informacines ir komunikacines technologijas (IKT) ugdymo tikslais. O mūsų šalies mokytojai skiria daugiau laiko IKT kompetencijoms tobulinti nei vidutiniškai ES, aktyviai dalyvauja mokymuose.
Planšetinis kompiuteris – kas penktame moksleivio pirkinių krepšelyje
Planšetinis kompiuteris – kas penktame moksleivio pirkinių krepšelyje / „Biuro pasaulis“ nuotr.

Lietuva yra tarp pirmaujančių šalių pagal IKT naudojimą įvairių dalykų pamokose – tai rodo paskelbti Europos mokyklų tinklo ir Lježo universiteto Švietimo departamento atlikto mokyklų tyrimo „Informacinės ir komunikacinės technologijos švietime“ (ESSIE) rezultatai.

Pagal mokinių atsakymus nustatyta, kad Lietuvoje interaktyviosios lentos yra naudojamos dažniau nei vidutiniškai ES, pagal 11 klasių duomenis Lietuva patenka tarp pirmaujančių šalių, o pagal 8 klasių duomenis – į artimų ES vidurkio rodiklių šalių grupę. 

Lietuvos mokytojų IKT naudojimo dažnis visose klasėse atitinka ES vidurkį. Mokytojų, 11 klasėje naudojančių IKT daugiau nei 25 proc. pamokų, yra daugiau nei vidutiniškai ES, bet kiek mažiau kitose klasėse. Intensyviausiai IKT mokytojai naudoja profesinių mokyklų 11 klasėse. 

Lietuvos mokinių pasitikėjimas savo įgūdžiais saugiai naudotis internetu lenkia Europos vidurkį. Mūsų mokiniai labiau pasitiki savo naudojimosi (IKT) kompetencija nei vidutiniškai Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius