-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūdnas rugsėjis Alytaus rajone: apie pusšimtis pedagogų liko be darbo

Trims Alytaus rajono mokykloms mokslo metai pasibaigė dar net neprasidėję. Mokiniams pasirinkus didesnes mokyklas, apie pusšimtis pedagogų liko be darbo. Tačiau darbuotojai toliau eina į darbą ir laukia rajono tarybos sprendimo, kaip su jais bus atsiskaityta.
Specialistų teigimu, išeiti iš mokyklos teritorijos moksleiviams per pertraukas esą nėra reikalo.
Prie mokyklos / J.Kalinsko nuotr.

Butrimonių gimnazijos Vaisodžių pagrindinio ugdymo skyriaus mokytojai eina į mokyklą, nors mokinių suolai tušti. Moksleiviai pasirinko didesnes mokyklas, nors ir toliau nuo namų. Didesnės mokyklos neslepia viliojusios mokinius iš mažesniųjų.

„Tai, kad jie (mokiniai) kviečiami, mes žinojome, bet jie buvo kviečiami ir Alytaus mokyklų. Kadangi gandas, kad ši mokykla nestabili, tai ir miesto  mokytojai važinėjo“, – teigė Butrimonių gimnazijos Vaisodžių pagrindinio ugdymo skyriaus mokytoja Ramūnė Jasaitienė.

Pasak be darbo likusių pedagogų, mažėjant vaikų skaičiui, žinota, kad mokyklos bus uždarytos. Tačiau tikėtasi, kad dėl mokyklų uždarymo išspręs rajono taryba.  

„Vasario mėnesį rajono meras, kalbėdamas su tėvais, patikino, kad mokytojų nepaliks be darbo, bet šiandieną mes esame priverstinėse atostogose“, – tęsė R.Jasaitienė.

Skaičiuojama, kad išeitinėmis kompensacijoms vienai mokyklai teks atseikėti 160 tūkst. litų, kitai – 20 tūkst.  mažiau – 140 tūkst. litų.

„Išmokos bus išmokėtos dalimis iš mokinio krepšelio. (...) 160 tūkst. tai nėra maži pinigai, tačiau pagal mokinių skaičių tie, kurie buvo Vaisodžių skyriuje, tiek jie ir buvo nuostolingi mūsų gimnazijai“, – sakė Butrimonių gimnazijos direktorius Valdas Valvonis.

„Tikimės, kad su mimis atsiskaityta už darbą pagal įstatymą“, – guodėsi Makniūnų pagrindinės mokyklos-daugiafunkcio centro Nemunaičio pagrindinio ugdymo sk. mokytoja Danutė Česnulevičienė.

„Kompensacijos bus sumokėtos pagal darbo kodekso reikalavimus. Mokykloms, kurioms trūks (lėšų), bus perskirstyta iš biudžeto. (...) Jeigu mes būtume garantuoti, kad nesusirinks vaikai, tai būtų padaryta anksčiau“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės tarybos sekretorius Simas Salickas.

Įspėjimai apie atleidimą iš darbo pedagogams bus įteikti kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius