Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokinių tėvai piktinasi sugertuką primenančiais pratybų sąsiuviniais, leidykla „Alma littera“ aiškina norėjusi kaip geriau

„Pratybų sąsiuviniai labiau primena sugertuką, o ne parkeriu rašyti tinkamą popierių. Rašant rašalas išsilieja, vaikai nervinasi“, – skundėsi į 15min.lt redakciją kreipęsi pradinių klasių mokinių tėvai. Pratybas išleidusi leidykla teigė žinanti problemą ir ieškanti sprendimų būdų.
Pratybų sąsiuvinis
Pratybų sąsiuvinis / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Leidyklos „Alma Littera“ atstovai aiškino, kad šiemet, rūpinantis mokinių sveikata, buvo parinktas mažiau akis varginantis popierius, kurio rašalo sugeriamumo savybės buvusios geros. Tačiau jį pradėjus naudoti, paaiškėjo, kad rašalas popieriuje išsilieja, persigeria į kitą pusę.

Rašalas liejasi kaip ant sugertuko

„Prasidėjus mokslo metams buvo nuspręsta iš karto visai klasei nupirkti matematikos, lietuvių kalbos ir kitų pratybų sąsiuvinius. Šitaip jau darėme pirmoje klasėje. Tačiau mūsų antrokui pradėjus rašyti jau pirmąjį puslapį, pastebėjome, kad kažkas negerai. Ant šio popieriaus rašosi beveik taip pat, kaip ant sugeriamojo popieriaus. Rašalas persigeria net į kitą lapo pusę, kurioje nebuvo rašyta.

Keitėme ir parkerį, ir jo rašalo kapsules, ir nieko – tas pats. Parkerį atrėmus ant lapo, rašalo turėtų likti tik taškas, o jis liejasi kaip ant sugertuko.

Vaikas nervinasi, nes stengiasi kuo gražiau parašyti, bet, žinoma, ir klaidų pasitaiko, o kur dar taisymai. Kraupu. Keitėme ir parkerį, ir jo rašalo kapsules, ir nieko – tas pats. Parkerį atrėmus ant lapo, rašalo turėtų likti tik taškas, o jis liejasi kaip ant sugertuko. Ši problema aktuali ne tik mūsų klasei“, – piktinosi vienos Kauno mokyklos antroko tėvas Arūnas Navickas.

Minimas pratybas „Pupa“, „Riešutas“, „Gilė“ išleido leidykla „Alma Littera“. Sąsiuvinio kaina 8-9 litai.

Tėvai spėlioja, kad problema atsirado siekiant sutaupyti pinigų – pasirinktas nekokybiškas, tačiau pigesnis popierius.

Iki šiol pradinių klasių pratyboms naudotas rusiškas popierius šiemet buvo pakeistas lengvesniu, mažiau akis varginančiu suomišku.

Rusišką popierių pakeitė suomišku

„Ši situacija mums yra žinoma ir jau imamės veiksmų, kad ją tinkamai išspręstume“, – 15min.lt teigė „Alma littera“ įmonių grupės Viešųjų ryšių projektų vadovė Agnė Dvarionienė. Anot jos, leidykla, rūpindamasi ne tik kokybišku mokomuoju turiniu, bet ir mokinių sveikata, nuolat ieško inovatyvių sprendimų, lengvinančių mokymosi procesą ir padedančių moksleiviams siekti aukštesnių rezultatų.

Todėl iki šiol pradinių klasių pratyboms naudotas rusiškas popierius šiemet buvo pakeistas lengvesniu, mažiau akis varginančiu suomišku.

15min.lt skaitytojo nuotr./Pratybų sąsiuvinis
15min.lt skaitytojo nuotr./Pratybų sąsiuvinis

Naujasis popierius yra mažiau peršviečiamas, lengvesnis ir ne toks baltas, todėl intensyviai skaitant mažiau vargina akis. Be to, siekiant įsitikinti, kad pradinių klasių moksleiviams, naudojantiems rašalinius plunksnakočius, bus patogu ant jo rašyti, buvo atlikti rašalo sugėrimo bandymai, kurie parodė, kad šis popierius sugeria daug mažiau nei anksčiau naudotas rusiškas popierius – t.y., rašalas nepersigeria į kitą lapo pusę.

Kviečia kreiptis į leidyklą

„Tačiau, nors ir esame atsakingai ištyrę šio popieriaus tinkamumą, sulaukėme nusiskundimų būtent dėl rašalo sugeriamumo. Tai mums taip pat sukėlė nerimą, todėl nedelsdami ėmėmės ieškoti šio popieriaus kokybės neatitikimo priežasčių bei sprendimo būdų.

Šiuo metu jau spausdinamas naujas tiražas. Suprantame iškilusius rūpesčius kai kuriems moksleiviams bei mokytojams ir nuoširdžiai dėl to apgailestaujame. Dėl patirtų nepatogumų prašome kreiptis telefonu (8 37) 409 126 į leidyklą. Kiekvienas atvejis bus konkrečiai įvertintas ir pasiūlytas vartotojui tinkamiausias sprendimas“, – tikino A.Dvarionienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius