-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinis aukštųjų mokyklų reitingas: Lietuvos universitetų pozicijos išlieka stabilios

Vakar paskelbtame tarptautiniame universitetų reitinge „2014–2015 QS World University Rankings” tarp geriausių pasaulio universitetų pateko 4 Lietuvos aukštosios mokyklos: Vilniaus universitetas (VU), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir Kauno technologijos universitetas (KTU).
Vilniaus Gedimino technikos universitetas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas

Aukščiausiai iš Lietuvos universitetų įvertintas VU – jis šiemet užėmė 551–600 vietą. Į 701+ kategoriją kaip ir pernai pateko dar trys Lietuvos universitetai – VGTU, VDU ir KTU.

„Lietuvos aukštųjų mokyklų pozicijos antrus metus iš eilės išlieka stabilios – dinamiškoje universitetų aplinkoje įsitvirtinome tarp geriausių pasaulyje. Tai rodo, kad galime konkuruoti tarptautiniu mastu pritraukdami geriausius studentus ir dėstytojus, tačiau taip pat įpareigoja ir toliau gerinti studijų ir mokslo kokybę“, – reitingus komentavo VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas.

„QS World University Rankings“ reitingas skelbiamas jau daugiau nei dešimt metų iš eilės. Aukštosios mokyklos vertinamos pagal universiteto reputaciją tarp akademikų (40 proc.) ir darbdavių (10 proc.), santykį tarp studentų ir dėstytojų (20 proc.), citavimo indeksą (20 proc.), užsienio dėstytojų dalį (5 proc.) ir tarptautinių studentų skaičių (5 proc.).

Dinamiškoje universitetų aplinkoje įsitvirtinome tarp geriausių pasaulyje. Tai rodo, kad galime konkuruoti tarptautiniu mastu pritraukdami geriausius studentus ir dėstytojus.

Reitingo sudarytojai teigia, kad vis aukštesnes vietas pasaulyje užima universitetai, kurie skatina mokslinius tyrimus ir specializuojasi technologijų srityje. Taip pat geriau vertinamos tos aukštosios mokyklos, kurios kuria inovacijas ir pritraukia tiek valstybės, tiek privataus sektoriaus finansavimą tyrimams.

„2014–2015 QS World University Rankings“ reitingo viršūnėje didelių pasikeitimų nėra. Geriausiu pasaulyje jau trečius metus iš eilės pripažįstamas Masačusetso technologijos institutas, antrąją vietą dalijasi iš trečiosios pakilęs Kembridžo universitetas ir Londono imperatoriškasis koledžas, pernai užėmęs penktąją vietą, toliau rikiuojasi Harvardo ir Oksfordo universitetai bei Londono universiteto koledžas.

Su šiuo reitingu glaudžiai susijusi kita vertinimo sistema – „QS Stars“, detaliau analizuojanti aukštųjų mokyklų veiklą ir įvertinanti jų pažangą konkrečiose srityse. Iš Lietuvos universitetų aukščiausiai įvertintas VGTU, kuriam suteiktas bendras trijų žvaigždučių statusas. Penkių žvaigždučių vertinimą šis universitetas gavo trijose veiklos srityse: studijų, infrastruktūros ir inovacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius