Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prašančių paramos nemažėja

Socialiai remtinoms šeimoms prieš mokslo metus Vilniuje paprastai išdalijama apie 1 mln. Lt. Suruošti vaiką į mokyklą valstybė skiria 156 Lt. Tačiau šiuos pinigus ne visos šeimos gauna į rankas – kai kuriuos vaikus į parduotuves lydi socialiniai darbuotojai.
Mokinukas
Socialiai remtinų šeimų vaikams priklauso nemokamų pietūs ir pinigai mokyklinėms prekėms. / 123RF nuotr.

Iki praėjusio pirmadienio į Socialinės paramos centro Socialinio darbo skyriaus darbuotojus jau kreipėsi beveik 3 tūkst. sostinės šeimų, kuriose auga 4477 mokyklinio amžiaus vaikai. Šis skaičius, anot Socialinio darbo skyriaus vedėjos Vaidos Kazlauskaitės, yra panašus kaip ir pernai.

Nemokami pietūs ir mokinio reikmenys

„Dar turime laiko, tėvai gali kreiptis. Ne visi iki šiol atnešė reikalingus dokumentus, kai kurie laukia pažymų iš darboviečių, todėl norinčių gauti paramą skaičius keisis. Bet žymaus augimo šiemet nematome“, – sakė V.Kazlauskaitė.

Mokiniai iš socialiai remtinų šeimų gali pretenduoti gauti nemokamus pietus mokyklose ir paramą mokyklinėms prekėms įsigyti. Tokia pagalba priklauso šeimoms, kuriose vienam nariui per mėnesį tenka ne daugiau kaip 525 Lt.

Jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį neviršija 262,5 Lt ir jeigu vaikas auga socialinės rizikos šeimoje arba šeima išgyveno gaisrą, atnešusį žalą šeimos turtui, sveikatai – tuomet mokyklinio amžiaus vaikai turi teisę mokykloje gauti ir nemokamus pusryčius.

Prieš rugsėjo 1-ąją daugelis tėvų skuba nupirkti atžaloms sąsiuvinių, pieštukų ir kitų būtinų mokykloje reikmenų. Tyrimai rodo, kad tėvai paprastai šioms prekėms prieš mokslo metus išleidžia apie 200–300 Lt, tačiau Valstybė socialiai remtiniems vaikams skiria kur kas mažiau – 156 Lt.

„Jeigu šeimos pajamos atitinka nustatytas sąlygas, tada ji gauna pinigus į sąskaitą, išimtiniais atvejais, kai sąskaita užblokuota, gauna grynuosius pinigus. O socialinės rizikos šeimų vaikus apiperka socialiniai darbuotojai, tokie tėvai grynųjų pinigų negauna“, – aiškino V.Kazlauskaitė.

Laiko dar yra

Į socialinę paramą pretenduojančios šeimos į Socialinio darbo skyriaus darbuotojus pagal gyvenamąją vietą turi kreiptis iki spalio 1 dienos. Jiems tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, vaiko gimimo liudijimą, pažymą apie pastarųjų 3 mėnesių pajamas. Pernai prieš mokslo metų pradžią mokinio reikmėms Vilniuje buvo išdalyta daugiau 1 mln. Lt paramos. Manoma, kad šiemet suma bus panaši.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius