-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas Valdas Adamkus tapo akcijos „Būk pirmūnas“ globėju

Socialinė akcija „Būk pirmūnas“ parodė kilnumą, rūpinimąsi ateitimi, parodė tikrąjį lietuvišką dosnumą, atvirumą ir jautrumą, siekiant pagelbėti kitiems – tuo įsitikinęs Prezidentas Valdas Adamkus. Jo Ekscelencija tapo ketvirtus metus Lietuvoje organizuojamos socialinės akcijos „Būk pirmūnas“ globėju.
Akcija „Būk pirmūnas“
Akcija „Būk pirmūnas“ / Akcijos „Būk pirmūnas“ organizatorių nuotr.

„Sveikinu su pradėta akcija, džiaugiuosi, kad ne viena vietovė jau yra prisijungusi prieš šios iniciatyvos ir aš tikiuosi, kad surinkta parama jaunajai kartai padės pradėti mokslus ir pastatyti savo gyvenimą ant tvirtų pagrindų. Tai yra pavyzdys, kaip reikia rūpintis ateitimi“, - savo kreipimesi pažymėjo Prezidentas, dėkodamas visiems akcijos savanoriams ir aukojantiems. „Tikiuosi, kad tai bus didelis ir gražus investavimas į mūsų jaunąją kartą, planuojant ir įsivaizduojant kokia Lietuva turi būti ateityje“, - kalbėjo Jo Ekscelencija.

Socialinė akcija „Būk pirmūnas“ vyks prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse 12-oje didžiausių Lietuvos miestų. Akcijos metu jaunimo organizacijų savanoriai rinks mokyklines prekes vaikams iš sunkiai besiverčiančių šeimų. Akcijos organizatorių teigimu, 2010 metais, palyginti su 2009 metais, paramos mokinio reikmenims įsigyti gavėjų skaičius išaugo 9,7 procento, t. y. nuo 134,4 tūkst. iki 147,5 tūkst. Nors praėjusiais metais, paramos mokinio reikmenims įsigyti gavėjų sumažėjo iki 137,4 tūkst. asmenų, įvertinus demografines tendencijas ir mažėjantį gimstamumą, tai mažai guodžia.

Socialinės akcijos „Būk pirmūnas” vienas iš organizatorių Ramūnas Burokas pažymi, kad šeimos ruošdamos savo atžalas naujiems mokslo metams susiduria su finansiniais sunkumais, ypač tos, kuriose auga daugiau vaikų ir gaunamos pajamos yra tikrai nedidelės. „Nemokamą maitinimą ir paramą mokinio reikmėms įsigyti, vadovaujantis 2008 metais priimtu Lietuvos Respublikos Socialinės paramos mokiniams įstatymu, gali gauti asmenys, kurių pajamos vienam šeimos nariui yra mažesnės nei 1,5 valstybės remiamų pajamų, paramos mokinio reikmėms gavėjų skaičius kasmet siekia 130-140 tūkst. asmenų”, – pasakojo R.Burokas.

Prisijungti prie šiais metais rugpjūčio 23-25 dienomis vyksiančios socialinės akcijos „Būk pirmūnas” pareiškė norą jau 12 Lietuvos miestų. „Reikia pasidžiaugti, jog Lietuvoje atsiranda tiek daug geros valios žmonių, kurie supranta, kokioje sudėtingoje situacijoje atsidūrė socialiai pažeidžiamiausios visuomenės grupės ir nėra abejingi jų problemomis. Todėl ir akcija „Būk pirmūnas” yra orientuota bendrą tikslą – socialiai atsakingos bendruomenės kūrimą, kurioje galima užtikrinti reikalingą pagalbą vaikams, šeimoms, motinystei bei tėvystei, seneliams, neįgaliesiems bei skurstantiems”, – įsitikinęs R. Burokas.

Jo ekscelencijos Valdo Adamkaus kreipimasis:

VIDEO: Valdas Adamkus akcijos "Būk pirmūnas" globėjas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius