-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 01 /16:14

Prezidentė tikisi, jog Artūras Zuokas ras būdą, kaip išvengti kelių vaikų Vilniuje ėjimo į mokyklą pavojingu tuneliu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Žemuosiuose Paneriuose Vilniuje nuo mokyklos bėgiais atskirti Zuikių gatvės vaikai, į pamokas einantys po geležinkelio pylimu įtaisytu vamzdžiu, yra Vilniaus savivaldybės rūpestis.
Vamzdis, kuriuo vaikai pasiekia mokyklą.
Mokykloje / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Truputį pasiaiškinau ir, kiek žinau, tai yra Vilniaus savivaldybės tiesioginė atsakomybė, nes ta mokykla priklauso Vilniaus savivaldybei. Labai tikiuosi, kad šitas klausimas bus garsiai paviešintas ir naujajam merui. Gal nors jisai sugebės sutvarkyti šią problemą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovė.

Betoninis vamzdis yra tiesiausias kelias iš Zuikių gatvės į Vaduvos mokyklą. Tačiau kaip tunelis naudojamas vamzdis nėra saugus – jis yra sutrūkinėjęs, neapšviestas. Nors atstumas nuo Zuikių gatvės iki artimiausios Vaduvos mokyklos – beveik kilometras, automobiliu reikia važiuoti iki Aukštųjų Panerių ir daryti maždaug 15 kilometrų lankstą.

Minėtos mokyklos vadovė Dalė Stundienė BNS ketvirtadienį sakė, kad tėvai neturėtų leisti vaikams į mokyklą eiti pavojingu keliu.

„Galiu pasakyti, kad į mūsų mokyklą ateina trys mokiniai iš Zuikių gatvės. Bet yra kelias, kuriuo galima pasiekti ir mokyklą, ir miestą. Tunelis nėra kelias, kuriuo leidžiama eiti. Ten yra tiesiog vamzdis. Aš manyčiau, kad tėvai, jei jie rūpinasi vaikų saugumu, neturėtų leisti juo eiti. Lygiai taip pat mes juk neiname per gatvę bet kur, nors mums ir tiesiau, o einame per perėją“, – svarstė mokyklos direktorė.

Ji pasakojo, kad minėtas tunelis nuo pernai nepasikeitė.

„Ten nėra nei draudžiamų ženklų, nei nieko – kaip buvo, taip yra“, – sakė ji.

Prieš metus rugsėjo pradžioje žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie sudėtingą Zuikių gatvės vaikų susisiekimą su artimiausia mokykla susirūpinimą išsakė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, o savivaldybės atstovai žadėjo analizuoti situaciją.

A.Zuokas tuneliu į mokyklą vaikštantiems mokiniams greitų permainų nepažadėjo. „Aš į mokyklą vaikščiojau du kilometrus pėsčiomis ir man tai nesutrukdė tapti tuo, kuo šiandien esu. Siekiant žinių, keliai, kuriais jūs vaikštote, net mokyklos sienos neturi didelės reikšmės, reikia turėti noro mokytis, siekti žinių“, – paklaustas apie problemą Zuikių gatvės vaikams pasiekti Vaduvos mokyklą vos perkirpęs naujos mokyklos Balsiuose atidarymo juostelę sakė meras.

Jo teigimu, problema savivaldybei žinoma, bet mieste problemų daug ir ne visada jas visas galima išspręsti vienu metu, juolab atsižvelgiant į miesto finansinę situaciją. „Tas tunelis nėra geriausias sprendimas. Kažkuriuo metu jis bus sutvarkytas. Bet pažadėti, kad tai bus padaryta artimiausiu metu, negaliu“, – teigė A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius