Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriozas: sekmadienį parduotuvės alkoholiu neprekiaus, tačiau mokslo metų pradžia „sausa“ nebus

Audringai Mokslo ir žinių dieną švenčiančių moksleivių sveikata susirūpinę parlamentarai nepagalvojo, kad mokslo metų pradžia gali nesutapti su rugsėjo 1 diena. Todėl šiais metais susiklostė komiška situacija: sekmadienį, rugsėjo 1-ąją, parduotuvių alkoholio skyriai bus uždaryti, o pirmadienį draudimas negalios.
Alus
Alus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šiais metais Švietimo ir mokslo ministerija leido mokykloms pačioms nuspręsti, kada pradėti mokslo metus – rugsėjo 1-ąją, sekmadienį, ar rugsėjo 2-ąją, pirmadienį. Didžioji dalis mokyklų pasirinko pastarąją datą.

Vilniaus miesto savivaldybė neseniai paskelbė, kad Rugsėjo 1-osios šventė visose sostinės mokyklose bus organizuojama pirmadienį.

Prieš kelerius metus Seimo nariai nusprendė, kad rugsėjo 1-ąją moksleiviai geria per daug alkoholinių gėrimų, todėl uždraudė tą dieną jais prekiauti. Vėliau parlamentas panaikino draudimą minėtą dieną pardavinėti alkoholį baruose, kavinėse ir restoranuose.

Vienas įstatymo pakeitimo iniciatorių, konservatorius Antanas Matulas, anksčiau yra sakęs, kad draudimas rugsėjo 1 dieną prekiauti alkoholiu davė vaisių – kiekvienais metais per Mokslo ir žinių dieną į medikų rankas patenka vis mažiau alkoholiu apsinuodijusių moksleivių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius