Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialiame interneto portale tėvai ras atsakymus į ikimokyklinio amžiaus vaikų klausimus

Mykolo Romerio Universiteto specialistų sukurta ikimokyklinio amžiaus vaikams skirta interneto svetainė www.mokslasmaziems.lt kviečia ne tik tėvus aktyviai naudotis lietuvių kalba surinktomis žiniomis, specialiai pritaikytomis mažamečiams.
Mažylis
Mažylis / Fotolia nuotr.

Kaip sakė „Mokslas mažiems“ projekto specialistas Marius Kalinauskas, pagrindinis universiteto darbuotojų tikslas buvo sukurti interneto svetainę ikimokyklinio amžiaus vaikams bei jų tėvams. Vien tai, kad populiariausiose paieškos sistemose interneto svetainė įsitvirtino pirmose pozicijose, leidžia teigti, jog projektas susilaukė vartotojų dėmesio.

Universiteto komanda itin daug dėmesio skyrė, kad būtų surinkta kuo platesnė žinių bazė vaikams bei tėveliams, kurie čia galėtų ieškoti atsakymų apie juos supančią aplinką. Kai vaikams iškyla „1000 klausimų“, tėvai ne visada žino, ką atsakyti, tad svetainėje pateikiama tarnauja kaip kelrodis ieškant atsakymų į iš pirmo žvilgsnio paprastus, tačiau savo esme sudėtingus klausimus iš įvairiausių gyvenimo sričių. Pasak turinį ruošusios edukologės Živilės Barkauskaitės Lukšienės, ruošiant turinį daugelis problemų buvo susiję su informacijos apimtimi, jos struktūravimu. Priklausomai nuo kategorijos, skirtingos temos gali patekti ir į vieną, ir į kitą lentyną. Be to, atskiri žinių blokai dažnai susiję ir persipynę su kitais.

Ikimokyklinukų mokslo populiarinimo portalo „Mokslas mažiems“ kūrėjai kviečia jaunuosius smalsiukus ir jų tėvus aktyviai naudotis interneto svetaine, joje pateikiama informacija ir iliustracijomis. 

Projektą „Nacionalinės mokslo populiarinimo priemonių sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas“ kartu su partneriais įgyvendina Lietuvos mokslų akademija, jis finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis ir yra įtrauktas į LR Švietimo ir mokslo ministerijai skirto biudžeto asignavimą. Priemonė „Žinių apie mokslą ir technologijas gilinimas ir sklaida tarp mokinių ir jaunimo bei lyčių lygybės moksle skatinimas“ įgyvendinama pagal 2007–2013 metų Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos prioritetą „Tyrėjų gebėjimų stiprinimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius