Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studijas Lietuvoje renkasi ir egzotiškų šalių studentai

Lietuvos universitetuose šį rudenį studijuos ne tik mūsų tautiečiai, bet ir užsienio šalių studentai.
Spalvinga VU eisena „nudažė“ Vilniaus centro gatves.
Studentai į Lietuvą atvyksta ir iš egzotiškų kraštų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Studijos

Vieni jų atvyksta tik konkrečiam laikotarpiui, numatytam mainų sutartyse, tačiau nemažai užsieniečių renkasi ne tik trumpalaikes mainų studijų galimybes, bet siekia Lietuvoje įgyti bakalauro ar magistro laipsnius.

Užsienio studentai renkasi ne tik Vilniaus ar Kauno aukštąsias mokyklas, bet ir mažesnius universitetus. Štai šį rudenį studijas Šiaulių universitete pradėjo 36 užsienio studentai. Dalinių studijų pagal LLP/Erasmus studijų mainų programą į ŠU atvyko 24 studentai. 7 studentai atvyko pagal dvišales ŠU bendradarbiavimo sutartis.

Įdomu tai, kad Lietuvą studijoms renkasi ne tik Europos šalių jaunimas, bet ir mums egzotiškų šalių gyventojai. Į Šiaulių universitetą iš  Pietų Korėjos atvyko 5 studentai. Nuolatinėms studijoms pasirįžo po vieną studentą iš tolimosios Indijos ir egzotiškojo Kazachstano.

Užsieniečiai nepabūgo studijuoti netgi gan sudėtingą studijų programą – lituanistiką, taip pat jiems įdomi mūsų kultūra. Šiaulių universitete baltistikos ir lituanistikos studijas pasirinko du studentai iš Turkijos ir Islandijos. Šiems studentams paskirtos Lietuvos Respublikos valstybinės stipendijos.

Ne tik užsieniečiai renkasi Lietuvą, bet ir mūsų studentai taip pat noriai vyksta studijuoti svetur. Studijuoti pagal mainų programą planuoja išvykti 104 Šiaulių universiteto studentai. Daugiausia studentų išvyksta iš Technologijos, Humanitarinio, Socialinės gerovės ir negalės studijų ir Socialinių mokslų fakultetų.

Studentai dažniausiai vyksta studijuoti į Skandinavijos šalis, Portugaliją, Turkiją, Čekiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius