Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė studentų diena: „Auksinis paršacas“ ir studentų vedamos paskaitos

Šią savaitę Šiaulių universitete vyko Tarptautinei studentų dienai skirti renginiai.
Aukštosios mokyklos absolventai
Aukštosios mokyklos absolventai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors studentai savo šventę mini lapkričio 17-ąją, ŠU jau praktiškai nuo savaitės pradžios vyko įvairios solidžios ar šmaikščios iniciatyvos.

Karjera jaunam žmogui yra itin svarbi, todėl šią savaitę prasidėjo Asmeninės karjeros valdymo gebėjimų lavinimo seminarai studentams, kurie skirti konkrečių praktinių gebėjimų bei įgūdžių ugdymui.

Kadangi karjerą labai dažnai nulemia pokalbis dėl darbo, pirmasis seminaras skirtas būtent šios temos aptarimui.

Dar viena Tarptautinės studentų dienos iniciatyva – Šiaulių universiteto Socialinių mokslų fakulteto studentų ir dėstytojų susikeitimas pozicijomis.

Vienai ar kelioms paskaitoms dėstymą iš profesorių ir docentų perėmė viešojo administravimo, verslo administravimo, ekonomikos, finansų ekonomikos studijų programų studentai.

Tokia tradicija fakultete gyvuoja ne pirmi metai. Alma Mačiulytė-Šniukienė, šios tradicijos pradininkė, pasidžiaugė, kad kasmet dėstytojų darbą laikinai perimantys studentai tampa vis atsakingesni, visomis išgalėmis stengiasi sužadinti žemesnių kursų studentų, kuriems dėsto, motyvaciją gilintis į atitinkamus dalykus. Šiais metais dėstytojo duoną išbandė 17 ketvirto kurso bakalauro studijų studentų.

Kai kurie dėstytojais laikinai tapę jaunuoliai minėjo, kad tik patys išbandę paskaitų vedimą suprato tokios veiklos sudėtingumą ir atsakomybę.

Greta solidžių renginių netrūko laisvalaikio užsiėmimų. Tarptautinės studentų dienos renginiuose atsirado vietos ir  tarpfakultetiniam boulingo turnyrui, taip pat Lietuvoje itin populiariam žaidimui „Protų mūšis”.

Edukologijos fakultete vyko ir nominacijų vakaras „Auksinis paršacas”. Renginį surengė neseniai 30-metį atšventęs „Studentų klubas“. Iš viso įteikta 12 nominacijų.

Apdovanojimus laureatams įteikė Šiaulių universiteto rektorius, dekanai, fakultetų atstovai, studentų atstovybės nariai.

„Šiais metais renginiai studentų dienai paminėti vyko skirtingomis dienomis, studentai galėjo patys pasirinkti, kur dalyvauti.

Savaitė, skirta paminėti Studentų dieną yra išskirtinė savo dvasia ir svarbu, kaip pats studentas sau susikuria šventę. Tai maloni ir linksma savaitė, tarsi atokvėpis mokslo metų laikotarpiu”, – sakė ŠU studentų atstovybės vadovė G. Gendvilaitė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius