-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU atidaro atstovybę Šiaurės Amerikoje

Nuo pat atsikūrimo 1989-aisiais aktyviai plėtodamas glaudžius bendradarbiavimo ryšius su JAV lietuvių bendruomenėmis, Vytauto Didžiojo universitetas rugsėjo 27 d. pirmasis iš Lietuvos aukštųjų mokyklų atidarys savo atstovybę Šiaurės Amerikoje (Vašingtone, JAV).
Vytauto Didžiojo universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip teigė VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka, atstovybės Šiaurės Amerikoje atidarymas – istorinis įvykis VDU ir visai Lietuvai. „Šios atstovybės tikslas – ne tik visame pasaulyje skleisti žinią apie VDU, bet ir paskatinti Amerikoje gyvenančius lietuvius atsigręžti į savo šalį, domėtis jos mokslo, studijų pasiekimais, prisidėti juos įgyvendinant“, – dėstė rektorius.

Vytauto Didžiojo universitetas buvo atkurtas kaip Lietuvos aukštoji mokykla, kuri savo akademinėje vizijoje plėtojo vakarietišką aukštojo mokslo sampratą: demokratiją, atvirumą, toleranciją ir kitas vertybes. Universiteto tikslai suvienijo daugybę iškilių išeivijos akademikų ir intelektualų: pirmieji VDU rektoriai prof. Algirdas Avižienis bei prof. Bronius Vaškelis, VDU tarybos pirmininkas, prezidentas Valdas Adamkus ir kiti, vadovaudamiesi universiteto idėjomis, plėtojo aukštąjį mokslą bei demokratiją Lietuvoje, skatino mokslo visuomenės tarptautiškumo plėtrą.

Vienas pagrindinių VDU atstovybės Šiaurės Amerikoje (angl. Vytautas Magnus University North America, sutr. VMU NA) tikslų – toliau skatinti tarptautinę plėtrą ir vystyti partnerystę su svarbiausiomis Šiaurės Amerikos mokyklomis, universitetais, švietimo bei kultūros projektais.

Pirmieji rezultatai jau pasiekti – į atstovybės atidarymą Kaune atvyksta Juilliardo mokyklos prodekanas Adamas Meyeris. Birželio mėnesį užmegzta partnerystė su šia viena garsiausių meno mokyklų pasaulyje virto realiais darbais – VDU Muzikos akademijos studentams jau dėsto Juilliardo mokyklos dėstytojai, patirtimi dalinasi žinomi visame pasaulyje atlikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius