-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečio kiemas virto technikos muziejumi

Aleksote, Armoniškių gatvėje esančio individualaus namo kiemas primena sovietinių laikų kolūkio kontorą: čia pilna ano laikmečio motociklų ir automobilių. Technikos senienų savininkas dingo kaip į vandenį.
Antikvariniai motociklai
Antikvariniai motociklai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Motociklas

Aleksotiškis Aivaras Zujus kraipo galvą, žvelgdamas į jo kieme rūdijančius sovietinius ir gal net dar senesnius laikus menančius motociklus. Jo teigimu, šias senienas maždaug prieš metus čia atvežė ir pasaugoti paprašė senyvo amžiaus vyriškis, vardu Olegas.

Atvežė ir dingo

„Man motociklai netrukdo, bet neramu, kodėl nesirodo savininkas? Gal žmogui kas nors atsitiko?“ – nerimavo A.Zujus.

Jis sakė, kad technikos senienų savininkas nesirodė jau maždaug pusmetį. Apie jį A.Zujus mažai ką težinąs apie paslaptingąjį Olegą. Jam per 60 metų, kalba lietuviškai su rusišku akcentu. Jis dar pasakojo perkantis senus motociklus Lietuvoje ir vežantis parduoti į Vokietiją.

Daugiausia Aleksoto Armoniškių gatvėje saugomų motociklų yra MK ir „Iž“, sovietiniais laikais tai buvo prestižinės transporto priemonės. MK, paprastai vadinti „emkomis“, motociklai į Sovietų Sąjunga atkeliavo po II pasaulinio karo iš Vokietijos BMW gamyklos, kai nugalėtojai apiplėšė vokiečių pramonę ir ėmė tiražuoti okupuotos šalies transporto priemones, užlipinę sovietinius prekės ženklus.

Ne itin vertinga technika

Kauno rajone įsikūrusio Technikos muziejaus direktorius Juozapas Liekis, teigė girdėjęs apie pagyvenusį vyriškį, kuris domisi senais motociklais, tačiau nėra tikras, jog ta tas pats Olegas, palikęs rūdyti „emkas“ Aleksote.

J.Liekis sakė abejojantis, ar apsimoka vežti senus motociklus į Vokietiją. Jo duomenimis, sena technika, ypač rusiška, vokiečiai ne itin domisi.

Burzgiančias senienomis daugiau susigundo prakutę rusai, kartais dar lenkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius